Pe ce criterii ar trebui sa-ti alegi avocatul pentru a te reprezenta intr-o anumita speta?

Posted by

De cele mai multe ori ne confruntam cu diferite probleme legale din pricina modificarilor care se aduc, spre exemplu, Codului Rutier. Desi suntem tentati sa spunem in permanenta ca noi cunoastem “ca la carte” legislatia Codului Rutier se intampla sa apara evenimente nefavorabile si sa avem nevoie de avocat Ploiesti.

Iar asta pentru ca in ciuda eforturilor pe care noi le facem pentru a cunoaste legile, acestea uneori se schimba si nu ni le putem insusi intr-un timp scurt. Astfel ca apar diferite situatii in care avem nevoie si de un avocat care sa ne apere interesele, cu atat mai mult daca se ajunge in sala de judecata. De asemenea pentru a lua o decizie potrivita cu privire la serviciile unui avocat trebuie sa va ganditi la urmatoarele criterii:

  • Ramura, domeniul, specializarea in care respectivul avocat activeaza. Daca nu tineti cont de acest lucru s-ar putea ca in momentul in care va adresati acestuia, si nu tine de competenta lui, sa va treziti cu un refuz. Ba mai mult decat atat inainte sa va orientati catre un anumit avocat si serviciile pe care le ofera este bine sa va informati cu privire la speta voastra. Si abia apoi sa incepeti cautarile.

Nu trebuie sa va faceti griji nici in cazul in care ati avut tendinta sa va programati sau aveti de gand sa va programati la diferite consultatii cu diversi avocati. Pana la urma aveti dreptul sa va alegeti avocatul in functie de considerentele voastre. Pe aceleasi principiu si avocatul are dreptul sa accepte sau nu un client in functie de criteriile si principiile dupa care se ghideaza.

  • Nu va lasati influentati de varsta pe care o are un avocat. S-ar putea ca o buna parte dintre voi sa claseze acest criteriu drept caracteristica definitorie. Dar trebuie sa stiti ca nu este asa. Mai bine spus nu varsta este cea care trebuie sa va ghideze intr-o astfel de cautare, ci capacitatea si resursele avocatului de a va apara interesele in respectiva speta.

Cu alte cuvinte atat un avocat tanar, cat si unul mai in varsta va poate fi de ajutor, cu singura conditie de a fi specializat in rezolvarea situatiei in care va aflati. Si chiar daca veti avea tendinta sa spuneti ca un avocat este avocat si nu va intereseaza de domeniul in care activeaza s-ar putea sa va treziti ori cu un refuz, ori cu un drum ceva mai lung in rezolvarea situatiei voastre. Iar aici nu este nimeni de condamnat, caci fiecare face tot ce este mai bine si mai bun pentru el.

  • Nu va lasati influentati de faima pe care o are un avocat. Desi la prima vedere suntem tentati sa apelam la avocati de care am auzit in presa, in diferite cazuri celebre, s-ar putea ca acestia sa nu fie chiar acel avocat de care avem noi nevoie. De aceea este foarte important sa va documentati foarte bine inainte de a alege. Si veti observa ca veti gasi solutia chiar si la un avocat care nu este atat de celebru, dar este specializat in problema voastra.

Asadar inainte de a incepe cautarea oficiala a unui avocat mai intai trebuie sa aveti in vedere informarea. Si nu uitati ca pe langa informare functioneaza foarte bine, inca, si reclama din “gura in gura”. Caci fireste nu sunteti singura persoana care s-a confruntat cu o astfel de problema.

Ba mai degraba veti observa ca in functie de speta voastra veti descoperi o gama variata de avocati la care puteti apela. Acestea fiind spuse nu uitati ca cea mai importanta este informarea, informarea corecta de catre fiecare in parte.