Ce tip de jocuri te atrag?

Posted by

Avand in vedere ca ne-a cuprins pe toti febra internetului nu cred ca mai este cazul sa spunem ca ne petrecem timpul cu anumite jocuri care nu au niciun fel de legatura cu laptopul sau calculatorul. Noul nostru obicei, si asta se intampla de cativa ani buni, este acelea de a sta in fata calculatorului si a ne petrece timpul cu cele mai cool jocuri video si de ce nu cu cele mai interesante jocuri gratis care vin la pachet si cu nenumarate alte variante care sa ne atraga.

De asemenea nu mai putem spune ca ne mai leaga ceva de jocurile pe care le aveau parintii sau bunicii nostri, caci noi suntem foarte atrasi de jocurile video si de tot ce se intampla in lumea calculatorului. De altfel suntem in mare parte atrasi de o multitudine de jocuri printre care amintim de jocurile de strategie, jocurile logice, jocuri cu bile si de ce nu de acele jocuri care ne aduc si ne provoaca o stare de bine.

Bineinteles ca fiecare dintre noi are propria personalitate si in functie de asta, dar si de varsta ne alegem jocurile de care vrem sa avem parte. Si fie ca uneori ne alegem jocuri copilaresti sau fie ca ne alegem acele jocuri mai brutale ele sunt realizate intocmai pentru a ne atrage atentia si pentru a ne binedispune. Cum de altfel sa stai suparat cand te joci, caci asta nu este de dorit ci mai degraba ai putea sa te destinzi si sa-ti alegi fix acel joc care iti va pune mintea la contributie sau care are drept scop perfectionarea vizibilitatii, dar si agilitatea creierului.

Chiar daca am fi dispusi sa credem ca uneori nu avem nevoie de jocuri, ei bine sunt momente cand ai nevoie sa te afunzi in ceva, sa-ti lasi mintea sa zburde in alta parte si bineinteles sa te lasi prins in mrejele jocului preferat. Nu strica nimanui cateva momente bune de pauza si in acelasi timp de petrecere a timpului intr-un mod mai altfel decat ne-am fi obisnuit.

In alta ordine de idei nu este rau ca ne pierdem timpul jucandu-ne, dar ar fi si mai eficient daca ne-am alege acele jocuri care ne vor da si o stare de bine, dar care ne va pune si mintea la contributie. Un astfel de joc pe care ar trebui sa-l luam in seama si de care am face bine sa ne bucuram sunt si acelea care fac parte din jocuri mahjong, avand in vedere ca trebuie sa ai o privire agera si sa nu-ti scapi din vedere nici timpul limita.

Nu stiu cum priviti voi toate aceste jocuri, dar uneori este bine sa ne oprim in loc si sa mai devenim din cand in cand copii. Daca vom constientiza un astfel de lucru cu siguranta perceptia noastra despre jocuri se va schimba si le vom privi intr-un alt mod si nu ca pana acum.