Mi-am luat acvariu nou

Posted by

L-am lipit si pe cel care lacrima dar parca nu am asa incredere in lucrarea efectuata mai ales ca am trasat siliconul nou peste cel vechi, practic mai mult am sigilat o eventuala fisura in siliconul vechi.

Teoretic eu zic ca tine dar parca nu as vrea sa inund iar pe vecinul de sub mine asa ca am decis sa iau un acvariu nou. Il vedeti in poza de la fina.

Initial am zis ca iau unul mic in care sa tin pestii cele 8 zile cat se usuca siliconul la cel vechi dar pana la urma m-am decis sa iau unul de dmiensiuni aproximativ egale cu cel de il aveam. 

La acvariile de peste 100 de litri intretinerea se face foarte usor. Chiar si asa am decis sa vin cu fac cateva ajustari care sa-l faca mai usor de curat.

In primul rand am decis sa renunt la substrat. O sa fac un fel de ghivece pentru plante, dar vreau sa pot curata usor mizeria de pe fundul acvariului pentru ca substratul imi dadea oarecum ceva bataie de cap, mai ales ca nu faceam curatenie prea des in el. 

In al doilea rand am luat totusi fundalul de la acvariul vechi, l-am taiat putin si l-am lipit de geam pentru ca mi-a placut maxim. E si singurul element din acvariul vechi care ajunge in cel nou.

Momentan astept apana maine sa se usuce siliconul cu care am lipit fundalul si deja maine o sa pun apa si o parte din plantele scoase ieri din acvariul celalalt. 

O sa revin cu poze. Momentan este in stadiu de constructie si acest acvariu.