Stirile de actualitate si validitatea lor

Posted by

Ne-am obisnuit sa credem cam tot ce auzim si de prea putine ori avem curiozitatea de a verifica validitatea informatiilor care ajung la urechea noastra. Cand vin din partea cunostintelor si a apropiatilor, nu credem ca mai e necesar sa pierdem timpul cautand dupa stirile care le cuprind pentru a proba cat sunt de adevarate.

Deseori nici informatiile pe care le citim personal nu sunt adevarate, nu au in ele nici macar un sambure de adevar, iar asta este pentru ca nu suntem mai selectivi atunci cand ne alegem sursele. In ziua de azi, internetul este furnizorul principal de stiri, de noutati al romanilor. Mai sunt desigur si cei care sunt fideli televizorului si urmaresc stirile difuzate la ore exacte. E poate si varianta cea mai simpla pentru ca nu mai e cazul sa scormonesti printre inepuizabilele surse care te intampina in mediul online.

De multe ori stirile pe care le citesti pe platforme diverse nu sunt abordate cu obiectivism, iar asta se observa de la distanta. Nu e deloc dificil sa iti dai seama, de exemplu, ca o stire a fost scrisa de un simpatizant al unui partid politic, iar noutatile sunt in favoarea lor, in ideea de a-l pune intr-o lumina buna pe un anumit personaj din aceasta lume. Este, daca e sa intram mai bine in subiect si aceasta o modalitate de manipulare. In ce masura poti testa informatiile, sa afli daca sunt adevarate? Intr-o lume in care toata lumea minte si dezminte, cam ai nevoie de bafta sa poti delimita realitatea de miturile debitate tot mai frecvent de cei cu interes.

Un sfat despre cum sa iti alegi sursa de informare?

Momentum – o platforma care aduna stiri din toata tara

Atunci cand mai multe surse la rand iti furnizeaza cam acelasi continut, poate sub o alta forma, poate ca exista pana la urma si un sambure de adevar. Momentum este o astfel de platforma online, un site pe care gasesti stiri adunate din toata tara, din diverse surse specializate in asta.

Citesti ceea ce te intereseaza si primesti si sugestii de stiri similare pe care le poti accesa pentru a conforma sau infirma o noutate. In functie de domeniul de interes, Momentum iti pune la dispozitie stirile de care ai nevoie, fara sa mai fie necesar sa cutreieri tot internetul pentru a scoate ceva despre un zvon care ti-a starnit curiozitatea.

Poti accesa momentum.co.ro pentru a citi stiri din lumea economica, politica, tech, enternainment, internationale, sport, sociale, dar si altele. Platforma care pune totul sub lupa iti pune la dispozitie stirile care ar putea sa iti lamureasca semnele de intrebare pe care schimbarile actuale ti le-au ridicat. In functie de ceea ce te intereseaza, poti merge direct la categoria respectiva.

Este un site care iti ofera posibilitatea de a share-ui cu ceilalti noutatile care ti se par interesante, printr-un buton intuitiv, introdus la indemana. Parcurge mai multe stiri pentru a te convinge de anumite vesti care circula, de validitatea lor. Nu trebuie sa iei de bun tot ce auzi in jurul tau. Poti cerceta pentru a afla cum stau lucrurile in realitate. Daca ai un simt mai dezvoltat al recunoasterii adevarului din spatele unor fapte, atunci iti va fi mai simplu sa faci o delimitare intre tot ceea ce iti ofera azi stirile.