dec. 27

Ce este un calculator RCA si cum il poti folosi pentru a obtine un pret bun la asigurari in 2022?

Ce este un calculator RCA si cum il poti folosi pentru a obtine un pret bun la asigurari in 2022?

Previziunile pentru anul viitor indica o majorare a costurilor aferente politelor RCA, ceea ce reprezinta un motiv de ingrijorare pentru toti posesorii de autovehicule, care sunt obligati prin lege sa incheie acest tip de asigurare. Acest document cu caracter obligatoriu are rolul de a despagubi tertii in cazul unui eveniment rutier care s-a soldat cu pagube materiale sau corporale.

O asigurare auto RCA valabila este obligatorie pentru toate masinile inmatriculate, inclusiv pentru cele stationate sau parasite pe drumuri publice, care prezinta in mod egal riscul de a provoca un accident si de a avaria alte autovehicule. Scutite de la obligativitatea politei RCA sunt autovehiculele radiate.

De ce se scumpesc asigurarile auto RCA in 2022?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) se va scumpi in curand, in baza unor modificari introduse recent de Parlamentul European. Schimbarile vizeaza cresterea despagubirilor maxime pentru daunele materiale si corporale. Potrivit actului normativ aferent, limita pentru platile aferente daunelor materiale urca la 1,3 milioane de euro, spre deosebire de limita de 1,22 milioane de euro din prezent. In cazul vatamarilor corporale si daunelor morale, limita despagubirilor creste de la 6,07 milioane de euro in prezent la 6,45 milioane de euro.

Inainte de anuntarea modificarilor privind limita despagubirilor pentru daunele materiale si corporale, cresterea viitoare a preturilor putea fi pusa pe seama majorarii preturilor aferente reparatiilor auto, dar si pe seama cresterii cursului euro si a inflatiei. Toate aceste motive ii vor determina pe romani sa caute sa incheie un RCA ieftin, chiar daca pretul nu este intotdeauna cel mai important factor de urmarit.

Ce este un calculator RCA si de ce ar trebui sa il foloseasca toti soferii?

Conform unor calcule facute de Romasig, tinerii sub 30 de ani sunt cei care platesc cel mai mare pret pentru asigurarile auto. Ca sa identifice cel mai bun pret pe care il pot obtine pentru asigurarea RCA – asigurare obligatorie – toti soferii pot sa utilizeze un calculator RCA.

Calculatorul RCA este un instrument modern prin care proprietarii de autovehicule pot sa consulte toate ofertele societatilor de asigurari si pot sa aleaga pretul cel mai avantajos. Pentru a simplifica intreaga procedura de alegere a unei asigurari auto, a fost dezvoltat acest program, care permite proprietarilor de autovehicule sa afle preturile asigurarilor in doar cateva momente, fara a mai fi nevoiti sa contacteze direct firma de asigurari pentru a afla aceste detalii.

Modul de utilizare a acestui program este unul extrem de simplu si intuitiv. Pentru a afla ofertele disponibile, proprietarii unui autovehicul trebuie sa aiba la indemana certificatul de inmatriculare al masinii si sa introduca o serie de date personale. Dupa completarea tuturor datelor si indicarea perioadei de valabilitate dorite, comparatorul de preturi va afisa ofertele disponibile.

Pretul asigurarii variaza in functie de informatiile referitoare la autovehicul, datele personale ale proprietarului si istoricul sau rutier. Romasig recomanda utilizarea calculatorului RCA pentru a afla in prealabil costurile pentru asigurare, mai ales ca se anunta scumpiri pentru anul viitor si cu ajutorul acestui instrument soferii pot sa gaseasca cel mai bun pret.