Ce i-a spus Olaf Scholz lui Volodimir Zelenski intr-o convorbire telefonica recenta

Posted by

Cancelarul Olaf Scholz este de parere ca Germania ar trebui sa vizeze in principal reconstructia infrastructurii, dar si sustinerea apararii Ucrainei de raidurile rusesti, care au loc asupra oraselor sale.

Intr-unul dintre cele mai importante interviuri acordate retelei editoriale RND, Olaf Scholz a afirmat ca Europa ar trebui sa fie gata sa primeasca mai multi refugiati Ucrainei, pe care sa ii ajute macar cu o parte din resursele de care acestia au asa de mare nevoie.  

Cancelarul german informeaza intreaga lume ca Rusia incearca sa distruga infrastructura energetica a Ucrainei, pentru ca populatia acestei tari sa nu poata trece peste iarna care urmeaza sa vina. De asemenea in prezent mai multe companii germane discuta despre cum ar putea sa opreasca aceasta distrugere. 

Pana acum, Ucraina a resimtit un ajutor imens din partea sistemelor de aparare aeriana trimise de Germania. Olaf Scholz i-a promis lui Volodimir Zelenski intr-un apel telefonic efectuat recent, ca va apela la si mai multi colaboratori pentru a trimite mai multe astfel de sisteme. 

Care sunt ultimele declaratii ale lui Olaf Scholz, cancelarul Germaniei?

Cancelarul German a spus ca in ciuda a toate eforturile diplomatice pe care le-au facut liderii tarilor occidentale, in perioada dinaintea invaziei din februarie, pentru a evita aceasta confruntare, presedintele Rusiei, Vladimir Putin era deja convins sa actioneze in aceasta directie. De atunci, daunele au fost uriase, Ucraina suferind pierderi umane si materiale de nedescris. De asemenea acest razboi, a reprezentat cel mai dureros eveniment de la al doilea razboi mondial, pana in prezent. 

Liderii occidentului sunt convinsi ca Putin a inceput sa planifice acest razboi inca de acum doi ani cand a consolidat trupele rusesti. Desi toti au sperat ca acestea sa fie doar simple gesturi de amenintare, din pacate inevitabilul s-a intamplat si pe data de 24 februarie a anului acesta Rusia a atacat Ucraina.

Cu ce ajutor contribuie comisia Europeana la securitatea Ucrainei?

Comisia Europeana, dar si tarile care se invecineaza cu Ucraina, inclusiv Romania, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, dar si Grupul Bancii Mondiale au facut publica recent o declaratie comuna care atesta ca a fost mobilizat in milion de euro care sa contribuie la culoarele de securitate Ucrainene. Scopul acestora este sa imbunatateasca securitatea alimentara la nivel mondial si sa asigure cele mai importante resurse pentru economia Ucrainei.


Acestea sunt cateva lucruri pe care le-au evidentiat si jurnalistii de la ucoz.ro, cu privire la situatia actuala a Ucrainei.Intreaga lume se teme de consecintele viitoare ale acestui conflict si de cum va afecta dezvoltarea tarilor Occidentale. Nimeni nu stie cat timp va mai continua aceasta confruntare, insa cu fiecare zi care trece Ucraina sufera pierderi dezastruoase.