De ce mor bloggerii de foame?

Posted by

Nu am înțeles niciodată de ce majoritatea bloggerilor se plâng că nu pot face bani cu blogul lor. De fapt pe deoparte înțeleg tot ce se întâmplă, numai că îmi place să cred că lucrurile la care mă gândesc eu nu sunt viabile. În altă ordine de idei mă gândesc că cel puțin o parte dintre bloggeri nu pot face bani cu blogul lor pentru că dau de următoarele situații, pe care le găsiți în paragraful de mai jos, și oarecum de acolo începe tot. Mai exact dacă ai fost puțin atent la câțiva parametrii cu siguranță toată lumea ar fi înțeles ceea ce se întâmplă. Prin urmare bloggerii, unii dintre ei, dau de următoarele situații:

 • se gândesc că blogul lor valorează mult mai mult decât li se oferă;
 • preferă să nu realizeze prea multă muncă pentru un simplu articol, dar plata să fie una impresionantă;
 • nu acceptă articole pe bani mai puțini, deși ei nu au câștigat de ceva timp bani din scris;
 • nu se implică suficient în aș găsi de lucru, de scris;
 • au pretenții mult prea mari pentru o piață reală;
 • și deși sunt suficiente campanii pentru fiecare cu siguranță ai să găsești cel puțin o persoană care să se plângă că nu are de scris sau că nu găsește, deși adeăratul motiv este cu totul și cu totul altul;

Dacă ai avea în vedere toate aceste lucruri firește că vei fi mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Dar de cele mai multe ori tratăm lucrurile superficial și nu observăm ce se întâmplă în realitate sau ceea ce putem schimba. În primul rând ar trebui ca acele persoane care se plâng să încerce să facă ceva mai mult, „să pună osul la treabă” așa cum se spune popular dacă își doresc cu adevărat să obțină ceva bănuți prin munca lor proprie.

În afară de parametrii de mai sus mai este unul cel puțin la fel de important, și anume mă refer la capacitatea de a avea răbdare, de a lucra cu plăcere la blogul tău și de a nu avea așteptări prea mari din primul moment. Iar această chestiune este valabilă pentru orice tip de activitate, căci până la urmă ai nevoie de răbdare și de perseverență pentru a culege mai târziu cele mai bune roade. De altfel dacă ai senzația că nu vei obține nimic din blogul tău poate ar fi momentul să schimbi ceva din strategia ta și să fii ceva mai maleabil, astfel vei obține cele mai bune rezultate.

3 comments

 1. Ce zici tu aici draga colega e valabil pentru cine vinde advertoriale, nu comentez decat ca asta mi se pare cea mai slaba metoda de a face bani cu blogul tau. Sa zicem ca vinzi un advertorial cu 200 de lei, desi la ce cauta unii asta e o suma mare. Ca sa zici ca ai facut bani cu blogul ar fi nevoie de minim 2000 de lei, adica 10 clienti pe luna. 120 pe an! Asta la 1 blog, la 10 deja ai nevoie de o gramada. Cam greu … nu curg asa de usor clientii, mai ales la preturi de genul asta!

  Cu drag, Pepelea [H]

  1. Vrobim de cei care vor sa si castige de pe urma bloggingului, ca asa daca ai un serviciu bun in general in IT si ai si pasiunea asta de a scrie pe blog atunci cu siguranta nu te intereseaza macar veniturile din blog.

  2. Exista mai multe surse de venituri pe care ti le poate aduce un blog. De exemplu eu pot sa iti demonstrez ca un blog de al meu aduce venituri pasive de 100-300 de lei lunar, si asta fara sa fac nimic, daca se mai adauga si advertorialele dar si alte venituri + avantajele colaterale eu zic ca in unele cazuri merita.

Comments are closed.