Pot obtine o refinantare daca sunt rau-platnic? Da! Uite cum!

Posted by

Foarte multi romani apeleaza la credite pentru a face achizitii de care au neaparata nevoie: locuinte, masini, renovari, vacante etc. Atunci cand insa, din diferite motive, nu-si mai pot plati aceste rate catre banci, singura varianta pe care o pot lua in calcul este aceea privind refinantarea unui credit sau a mai multor credite, dar pentru ca sunt considerati restantieri sau rau-platnici, multe banci ii refuza. O alternativa o reprezinta institutiile financiare nebancare (IFN) care ofera mult mai usor, in conditii mult mai putin restrictive, banii de care solicitantii au nevoie.

Refinantare de la banca versus refinantare de la IFN

Refinantarea reprezinta de fapt accesarea unui credit prin care sa se acopere alte credite aflate in desfasurare. Printr-un credit IFN rapid se poate rezolva aceasta problema

In general, bancile acorda refinantari doar pentru creditele incheiate cu institutiile bancare, in timp ce pentru reesalonarea altor datorii devin destul de circumspecte si refuza de foarte multe ori solicitarile.

In schimb, IFN-urile nu au nicio problema sa acorde un imprumut online urgent pentru refinantare in ambele cazuri, si pentru acoperirea unui credit bancar, si pentru cele la institutiile nebancare. Un alt avantaj al lor este ca nu solicita atat de multe acte ca in cazul bancilor si ca procedurile se pot realiza 100% online, fara stat la cozi.

Cum pot rau-platnicii sa acceseze un astfel de imprumut

In momentul in care debitorii nu-si platesc la timp ratele, intrand dintr-o luna in alta cu datorii la banci, ei sunt introdusi in Biroul de Credit. Acesta este infiintat la initiativa bancilor romanesti si reprezinta o baza de date in care se furnizeaza informatii reale si actualizate despre persoanele fizice care au accesat imprumuturi de la societati financiare sau banci. Functioneaza pe mai multe principii: al reciprocitatii, al confidentialitatii, al impartialitatii si al eficientei.

Practic, daca o persoana fizica intra in acest spatiu virtual ii va fi mai greu sa beneficieze de imprumuturi, pentru ca bancile vor fi mai sceptice in privinta seriozitatii si a capacitatilor sale de a rambursa banii. De aceea, este indicat ca restantierii sa se intereseze de o alternativa de refinantare inainte de a trece 30 de zile de la rata scadenta, pentru ca altfel au sanse foarte mari sa fie inclusi in Biroul de Credit. Una dintre acestea poate fi un credit IFN online.

Unele persoane care au facut imprumuturi pe termen scurt la IFN vor sa le comaseze pe toate  intr-unul singur, dar pentru ca bancile nu le acorda refinantare se pot orienta catre un credit online nebancar. Atentie insa la conditiile de acordare si la cele de rambursare, atentioneaza expertii de la CreditRapid.ro.

Trebuie sa se cunoasca foarte bine toate detaliile refinantarii, astfel incat solicitantii sa poata lua cea mai buna decizie. Ei trebuie sa stie pe ce perioada se intinde creditul si care sunt costurile totale, astfel incat sa stie daca si-l pot permite. Daca vor rate mai mici, atunci este nevoie de o perioada mai mare de indatorare, iar daca isi doresc sa incheie mai repede cu datoriile, vor plati o rata mai mare, dar pentru un timp mai scurt. Mediul online pune la dispozitie informatii detaliate despre orice tine de credite IFN, dobanzi si educatie financiara.

Un imprumut rapid nebancar se acorda mult mai repede decat unul bancar, pentru ca necesita un timp mult mai redus de analiza a dosarului si proceduri mai putin complicate. Totul se deruleaza online, pe platforma institutiei, iar banii intra in contul solicitantului in maximum 24 de ore.