Vezi aici motive pentru care ar trebui să introduci făina fără gluten în dieta ta!

Posted by

Auzi în stânga și în dreapta despre produsele fără gluten, oameni care nu consumă gluten deși nu au nicio intoleranță și nu știi ce să crezi. E sau nu e bună făina fără gluten în alimentație? Ți-e frică să încerci sau nu știi ce beneficii are și ce alternative sunt? Biocorner are exact ceea ce cauți.

Ce beneficii are făina fără gluten?

Mulți oameni suferă de intoleranță la gluten sau de boala celiacă, astfel folosind în alimentație produse ce nu conțin această proteină, cum ar fi: faina fara gluten, fructe, legume, soia, năut, linte, hrișă, etc. Dacă dorești o astfel de dietă, trebuie să crești în cunoștințe, să găsești alternative și, uneori să citești mai mult eticheteze alimentelor. Uneori deși ai impresia că un aliment nu are gluten, este posibil într-o cantitate infimă, să existe.

Făina fără gluten are multe alte beneficii, pe lângă ținerea în control a bolii celiace sau a intoleranței la gluten.

  • Alimentație benefică pe plan nutrițional
  • Slăbit
  • Energie sporită
  • Digestie mai bună
  • Piele mai sănătoasă
  • Tonusul psihicului crescut

Cum obții mai mulți nutrienți când alimente atunci când adopți dietă fără gluten?

O dietă fără gluten poate fi grea, dar nu imposibilă. Grea strict din cauza faptului că mai tot conține gluten și trebuie o atenție specifică asupra etichetelor, ușoară datorită faptului că găsești produse alternative pe site-ul celor de la Biocorner,dar și datorită disciplinei și educației pe care o dobândești pe parcurs.

  • Mănăncă alimente puțin procesate
  • Gătește legumele ușor, nu le prăji sau fierbe prea mult pentru a evita pierderea nutrienților.
  • Alege mereu fructe și legume proaspete, dacă sunt din piață cu atât mai bine. Legumele și fructele din conserve au mult mai puțini nutrienți decât cele proaspete. Dacă totuși nu e un sezon foarte bogat poți opta și pentru legumele congelate.
  • Mănâncă colorat, cu cât legumele sunt mai pline de viață și mai colorate, cu atât farfuria e mai plină de nutrienți.

Tipuri de făină fără gluten – vitamine și la ce sunt folosite

Făina de orez – este ușor digerabilă, bine tolerată și nu provoacă alergii. Dacă iubești pastele, dar vrei să renunți la gluten, pastele din făină de orz pot fi o bună alternativă.

Făina de cocos – este bogată în grăsimi și fibre sănătoase și este o alegere bună atunci când este dorită o anumită pierdere în greutate. Făina de cocos ajută la digestie și contribuind la sănătatea inimii. Grăsimile sănătoase pe care le conține contibuie la un bust de energie și la un metabolism rapid.

Făina de migdale – migdalele sunt bogate în magneziu, cupru, calciu și potasiu, reducând semnificativ colesterolul. Este des aleasă pentru preparate dulci pe bază de aluat, aceasta oferind un gust aparte dulciurilor.

O dietă echilibrată fără gluten este benefică atunci când îți iubești corpul și alegi produsele care îi oferă toți nutrienții și vitaminele de care are nevoie. Comandă acum de pe Biocorner.ro, făină fără gluten și intră în lumea magică a unei vieți sănătoase.

Contact:

0732115617

comenzi@biocorner.ro