Aradenii vor avea cel mai impresionant parc de fotovoltaice din Europa

Posted by

Monsson, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de proiecte de energie verde din tara noastra, si-a propus ca pana la finalul lunii martie sa termine constructia unui parc fotovoltaic impresionant, amplasat in judetul Arad. Pentru asta, Monsson a semnat un acord cu Rezolv Energy, care va face posibil tot acest proces.

Coordonatorii acestui proiect isi doresc sa lucreze cu cele mai noi si inovative solutii de stocare a energiei. Conform unui comunicat AGERPRES, in cadrul proiectului va fi utilizata o putere de 1.044MW, iar rezultatul va fi unul uimitor: productia anuala de energie care va rezulta din acest parc fotovoltaic, va fi suficienta pentru cel putin 1 milion de gospodarii, va scoate 500 de locuri libere pe piata muncii si va contribui la economia nationala.

Dupa ce parcul fotovoltaic va fi inaugurat, coordonatorii acestuia vor intocmi Acorduri de cumparare de energie pe termen lung cu diferiti consumatori, prin care vor vinde energia generata. 

Cum contribuie parcurile fotovoltaice la economia nationala?

Conducatorii proiectului se declara mandrii ca iau parte la procesul prin care Romania face tranzitia catre energia regenerabila. Acestia isi doresc sa transforme tara noastra intr-un exemplu demn de urmat si de alte state europene. Utilizand energie verde, Romania nu va mai depinde de niciun producator international, iar acest lucru va constitui un avantaj urias. 

Jim Campion, care ocupa pozitia de chief executive Rezolv, aminteste cetatenilor Romani ca proiectele care isi propun sa genereze energie verde ajuta tara noastra sa isi atinga unele dintre cele mai importante scopuri: sa fie independenta energetic si sa minimizeze emisiile nete.

Tot acesta mentioneaza ca Europa se indreapta catre o noua epoca: cea a energiei regenerabile si ca proiectele generatoare de energie verde sunt singurele care ne vor ajuta sa ajungem sa utilizam numai energie curata, la un pret fix.

Constructia parcului fotovoltaic de la Arad, care urmeaza sa claseze Romania mai sus din punct de vedere al independentei energetice, va incepe pana in 2023. Rezolv Energy se orienteaza deja spre cele mai bune optiuni in materie de finantari. Echipa coordonatoare isi doreste ca din ce in ce mai multi localnici sa participe in procesul de pregatire al acestui proiect, implicandu–i in lucrarile de constructii si de operare. 

Unul dintre scopurile Rezolv Energy este ca parcul fotovoltaic de la Arad, sa fie construit si operat la cele mai inalte standarde. Echipa de conducere pune un mare accent pe integrarea activitatilor agricole din perimetru si spera ca toate planurile sa se materializeze. 

Compania are o conducere formata din membrii cu experienta, care au o istorie bogata in dezvoltarea proiectelor generatoare de energie verde din Europa. Nu demult, compania a anuntat si o colaborare cu Low Carbon, pentru livrarea cu succes a parcului eolian denumit “Vis Viva”. 

Energia verde- subiect de interes pentru romani

Romania tinde spre o dezvoltare incredibila cand vine vorba de independenta energetica, daca incep sa fie construite cat mai multe astfel de parcuri eoliene. Tocmai de asta, din ce in ce mai multi tineri cu initiativa, dar si companii consacrate se orienteaza spre a pune bazele proiectelor generatoare de energie verde.