Ai prieteni straini? Uite cum zici La multi ani de Anul Nou in 3 limbi

Posted by

Esti o persoana careia ii place sa isi faca prieteni noi in fiecare vacanta petrecuta in strainatate? Participi frecvent in schimburi de experiente in cadrul carora ai sansa sa cunosti numeroase persoane de diverse nationalitati? Iti place sa inveti traditiile si obiceiurile a diferite culturi? Atunci acest articol iti va fi cu siguranta de mare ajutor!

Pentru ca se apropie Anul Nou, sigur iti doresti sa inveti cum sa le urezi prietenilor tai straini “La multi ani” si cum sa le impartasesti toate gandurile bune chiar in limba lor materna. 

Engleza 

Engleza este una dintre cele mai utilizate limbi la nivel mondial. O urare foarte intalnita de Anul Nou pe care i-o poti adresa cu incredere unui englez este “Happy New Year!”, echivalentul lui “An nou fericit” din limba romana. De obicei nativii englezi obisnuiesc sa isi ureze in noaptea dintre ani si sanatate si binecuvantari in anul nou, cu ajutorul unor fraze ca si:  “ Wishing you health and new blessings to count each day in the next year!”. Daca vrei sa iti surprinzi prietenii englezi, atunci este indeajuns sa inveti cateva expresii specifice cu care sa le aduci zambetul pe buze de sarbatori. 

Italiana

Desi limba italiana are o baza latina, este destul de dificila . In cazul in care vrei sa iti impresionezi prietenii si sa le faci o urare de sarbatori la care nu s-ar astepta, este suficient sa inveti expresia “Buon Anno!” care nu inseamna nimic altceva decat “An nou fericit”. Totusi in cazul in care vrei ceva mai complicat poti sa gasestitraduceri interesante pe guess.ro.

Germana 

Germana nu este deloc o limba usor de invatat, insa cu siguranta nu este imposibil sa retii cateva expresii pe care sa le adresezi prietenilor tai de Anul Nou. Una dintre cele mai folosite urari specifice germane este “Frohes neues Jahr!”, adica “An nou fericit!”. O alta expresie cu insemnatate asemanatoare este si “Guten Rutsch!”, urare pe care membrii familiilor germane si-o adreseaza in fiecare an de sarbatori. 

Cauta traduceri interesante pe guess.ro cu care sa iti impresionezi prietenii 

In prag de anul nou este momentul ideal in care sa inveti urari pe care sa le adresezi prietenilor tai straini. Fie ca este prin intermediul unui apel telefonic, fie ca este fata in fata, orice urare reusita este binevenita si aduce bucurie in sufletul celor dragi tie. De altfel, o persoana de o nationalitate diferita va aprecia intotdeauna efortul pe care l-ai facut pentru a invata cum sa ii transmiti gandurile bune in limba vorbita in tara sa de provenienta. In cazul in care vrei sa faci o surpriza reusita, cauta traduceri interesante pe guess.ro si impresioneaza-i pe cei dragi!