Blogosfera prahoveana in 2017

Posted by

M-am gandit sa fac o lista cu ce bloguri sau bloggeri prahoveni puteti urmari in 2017 si de asemenea sa va spun si cate ceva despre tematicile pe care acestia le abordeaza. Pot sa declar inca de la inceput ca nu este o lista completa si de asemenea ca am evitat cateva bloguri cunoscute pe motiv ca nu au nicio postare anul acesta, desi suntem deja in luna mai. Cu alte cuvinte, m-am uitat spre blogurile care sunt actualizate periodic si care vin cu informatii relevante din zona Ploiestiului.

 

15 blogguri care merita urmarite

 1. DragosSchiopu.ro – blog despre antreprenoriat si calatorii, dupa cum spune si autorul (adica subsemnatul), ramane – oricat ar vrea unii sau altii sa-l detroneze – unul din cele mai importante bloguri din Prahova. Trateaza in general subiecte legate de antreprenoriat, educatie financiara, management si business, dar si multe articole despre calatorii.
 2. JohnCristea.ro – blog dedicat in principal tinerilor, educatiei acestora, dar cu scapari uneori in teme mondene sau cu aspect viral. Scrie de foarte multi ani, pacat ca nu la fel de des ca inainte, e un blog pe care merita sa-l urmariti.
 3. DanaSchiopu.ro – trateaza subiecte legate de educatie, cultura si calatorii, dar si despre beauty sau social media. Desi este actualizat saptamanal, in spatele lui sta o intreaga echipa si mai putin autorul original.
 4. LoredanaMocescu.ro – scrie despre coaching, dezvoltare personala si parenting. Un blog dedicat de asemenea evenimentelor din aceasta zona din Ploiesti, dar trateaza si alte teme interesante la ea pe blog.
 5. AncaStan.ro – gasiti articole despre moda, lifestyle, psihologie si multe altele. Este actualizat aproape saptamanal.
 6. AndreeaVasi.ro – blog despre parenting, inteligenta emotionala si calatorii. Este un blog nou, aparut anul acesta si care incet, incet se aseaza pe fagasul normal.
 7. BogdanDinu.com – scrie despre viata sociala a orasului Ploiesti, despre evenimente locale si multe altele.
 8. GhimpelePloiestean.ro – blog despre administratie, afaceri, social, cultura si evenimente; puteti gasi pe el tot felul de noutati legate de viata orasului Ploiesti si despre lucrurile pozitive care au loc in acest oras. Este actualizat aproape zilnic si, desi se prezinta sub forma unui ziar online, este totusi un blog tratand aspectele vietii sociale din Ploiesti cu aceeasi subiectivitate specifica bloggerilor.
 9. Dociu.ro – blogul personal al lui Claudius Dociu, scrie despre public speaking, jurnalism si evenimente locale.
 10. TravelOnTop.ro – blog de calatorii, este un proiect foarte fain al lui Claudius Dociu; vei gasi pe el foarte multe sfaturi utile legate de calatorii, dar si detalii picante despre locatiile exotice prin care acesta ajunge.
 11. blogbmv.wordpress.com – blog intretinut de Bogdan Vintila; scrie despre social media, calatorii, evenimente locale si internationale si multe altele. Sunt sigur ca o sa va placa si sper ca sa faca in curand pasul spre un domeniu propriu.
 12. ploiesti-avocat.ro/blog – blogul lui Ciprian Lisita, scrie foarte bine pe teme legislative, afli ce taxe se scot sau cum le poti recupera si altele.
 13. StanCristina.com – scrie despre fashion, culinar, calatorii si lifestyle. Nu are foarte mult timp de blogul personal, dar cu siguranta o sa o regasiti pe multe din blogurile din aceasta lista.
 14. Cojo.ro – desi aproape credeam ca nu mai scrie, Bogdan Cojocaru cumva si-a facut timp sa vina la ultimul blogmeet si de asemenea a scris cel mai fain articol despre primul blogmeet din 2017, deci intr-un fel, chiar daca nu veti vedea prea des update-uri la el pe blog, am decis totusi sa-l pun pe aceasta lista. Scrie despre tehnologie si vacante, dar si despre evenimentele care au loc in Ploiesti.
 15. RaulPetrescu.ro – scrie aproape saptamanal despre societate, cultura si administratie publica. Are cateva articole interesante, care merita cu siguranta citite. Desi nu gustam prea mult blogurile unor actuali sau fosti politicieni, in cazul acesta eu zic ca scrie foarte bine, uneori parca pentru un public prea citit si care e mai rar de gasit in zilele noastre. Cred ca poate fi caracterizat ca un blog de opinie.
 16. Haotik.ro – blog despre social media, comunicare, retele sociale si nu numai. Daca vreti sa aveti pulsul blogosferei prahovene, ramaneti aproape.

 

Scurte concluzii

Daca esti din Prahova/Ploiesti si nu te-ai regasit pe lista, nu inseamna ca nu existi sau ca nu esti important, doar ca, intr-un fel, trebuie sa imi atragi atentia in mod pozitiv pentru a te putea regasi pe eventualele liste pe care le voi face in viitor. Poti de asemenea sa imi lasi un comentariu cu blogul tau, ca nu ma supar si, de ce nu, este o ocazie buna sa aflu sau sa-mi reamintesc de tine.