Creatorii de continut video obligati sa-si seteze audienta daca au continut pentru copii

Posted by

Initial cand am aflat de aceasta masura am dat marunt din buze, am mai multe canale si uitandu-ma doar la prima parte a clipului de mai jos imi imaginam ca trebuie sa iau fiecare clip in parte si sa setez daca are sau nu continut pentru copii ceea ce ar fi fost un efort destul de mare.

Ma si apucasem sa afisez cate 50 de clipuri pe pagina pentru a le selecta si a le modifica optiunile la toate 50 cand am aflat ca pot face asta si la nivel de cont de youtube. Cinci minute mai tarziu eram gata cu toate conturile setate.

Am ales sa nu am continut pentru copii chiar daca 2-3 clipuri cu acvarii poarte s-ar fi potrivit si pentru ei. La calanul de critpovalute cu siguranta nu vreau copii pe acolo asa ca am setat cu mare drag aceasta optiune.

Oricum tipul meu de continut nu se adresa copiilor si cred ca nu am nimic de pierdut cu aceasta setare si doar ma scuteste de intrebarile idioate ale unor copii care vor sa faca bani peste noapte si care in general se gandesc cum sa pacaleasca un anumit sistem.

Cei care au continut pentru copii vor fi cei mai afectati

Video-urile sau canalele cu aceasta setare nu mai au parte de anumite reclame (deci scaderea veniturilor) nu mai au comentarii active la video-ul respectiv sau la intreg canalul plus multe alte optiuni care in acest caz vor fi dezactiate pentru cei cu aceasta setare.

Ideea asta ar trebuii aplicata si la siteuri

Ma gandeam putin cu groaza ca am avut initial un buton mic cu coookies, apoi in majoritatea siteurilor a devenit un fel de overlay sau pop-up care sta deasupra continutului in partea de jos, apoi cu gdpr fereasta aceeasta s-a marit si mai mult si la ce urmeaza, inca o optiune.

Dupa care mi-am dat seama a asta poate fi setata la nivel de site in interiorul lui in zona de campuri meta, nu stiu daca nu cumva exista un astfel de camp meta si nu stiu eu de el. Oricum cred ca ar fi bine sa apara in viitor ca nu e rea deloc ideea sa ne mai protejam copii de tot felul de continut.