Cu ce nu ar trebui să glumim?!

Posted by

Câteodată avem tendința să credem că noi suntem stăpânii lumii și că orice ar face oamenii din jurul nostru nu contează pentru noi. Și, de asemenea, pot fi momente când ceea ce gândeam nu se reflectă deloc în realitatea noastră și nici nu putem avea parte de o decizie corectă în privința a ceea ce putem face. De altfel lucrurile s-ar simplifica atât pentru noi, cât și pentru persoanele din jurul nostru dacă am accepta așa cum sunt anumite fapte sau realități.

Este adevărat că o bună parte dintre noi nu mai au încredere în ceea ce se întâmplă sau în ceea ce și-ar dori ei să realizeze. Însă sunt situații în care niciodată nu te gândești că într-un anumit moment vei fi nevoit să apelezi la serviciile unei firme de pompe funebre București și să-ți dai seama că aproape tot ce credeai până atunci nu este adevărat. Pe de altă parte sunt și persoane care se pierd, atunci când conștientizează faptul că au pierdut acei oameni dragi și că aceștia nu vor mai fi în jurul lor.

De altfel cu toții suntem de părere că la un moment dat astfel de lucruri se vor întâmpla, cu atât mai mult cu cât, dacă luăm în calcul toate farmaciile deschise în orice oraș și la fiecare colț de stradă am înțelege că suntem o țară de oameni bolnavi și că al nostru sfârșit este aproape. Cu toate acestea sunt și identități care încă mai au forța și își păstrează curajul pentru a putea zâmbi și pentru a face glume pe seama morții. Ceea ce am putea spune că este de prisos, mai ales în acele clipe de cumpănă și încordare maximă, însă firea omului nu se poate schimba peste noapte și nici nu ar fi indicat să se schimbe doar pentru că boala îl macină pe interior.

Și pentru că mai devreme am amintit despre acele persoane care fac haz de necaz, chiar și pe seama morții, ar trebui să amintim mai degrabă de cimitirul de la Săpânța, cel mai vesel cimitir de pe întreg mapamondul. Bineînțeles să nu credeți că aici oamneii au scăpat de critici, dar cel puțin au libertatea să aleagă modul prin care dau frâu emoțiilor. Și din câte am observat nu pare o idee rea, cu atât mai mult că și la acest lucru, pe lângă multe altele, suntem unici în întreaga lume.

Prin urmare este mult mai ușor să scoți la suprafață latura ta plină de umor, decât să te lași copleșit de toate acele sentimente de pierdere pe care fiecare dintre noi le are în momentul în care își ia adio de la o persoană importantă din viața lor. De altfel nimeni nu mai poate spune nimic în astfel de cazuri sau cel puțin cei care mai au ceva de spus despre asta sau despre modul în care se poate realiza procesul de înmormântare se abțin știind că pot face mai mult rău decât bine. Căci oricare dintre noi am fi nu am accepta critici de la nimeni, cu atât mai mult dacă vorbim despre o înmormântare și o slujbă de înmormântare.