Cum esti depunctat la traseul cand dai examenul auto?

Posted by

Urmeaza sa dai examenul pentru permisul de conducere? Iti e frica sa nu pici traseul, de care se tem majoritatea candidatilor? Vrei sa afli care sunt criteriile de depunctare pe parcursul acestei probe practice? Perfect, atunci ai ajuns unde trebuia! In acest articol vei afla tot ce trebuie sa stii despre cum decurge traseul si care sunt criteriile in functie de care se decide daca esti admis sau respins la finalul examenului. Astfel vei stii pe ce trebuie sa te concentrezi si vei avea o sansa mult mai mare sa iei permisul de conducere.  

Cum sunt evaluati participantii la traseu? 

Cei care candideaza pentru permisul de conducere si au ajung sa sustina traseul, sunt evaluati de catre un politist pe baza unei grile de depunctare. La fiecare greseala pe care viitorul sofer o va face, va pierde o serie de puncte, in acest fel fiind evaluata conduita preventiva, capacitatea de a reactiona rapid la orice situatie din trafic, atentia la volan, modul in care se integreaza in trafic si multe altele.  Rezultatul este influentat foarte mult de acuratetea miscarilor candidatului, viteza de deplasare, modul in care realizeaza parcarile laterale si cu spatele, dar si intoarcerile.

Care sunt greselile decisive?

Exista anumite greseli care daca sunt facute de catre un candidat, acesta pica imediat traseul. Printre acestea se numara neacordarea de prioritate, greseala frecventa in randul soferilor. Aceste lucruri se intampla mai ales cand se schimba benzile de circulatie sau cand se schimba directia de mers spre stanga.  Punctajele pentru fiecare greseala sunt diferite in functie de categoria de permis pentru care opteaza elevul. Este necesar ca inainte ca un participant la traseu sa sustina proba, sa verifice care sunt punctajele care corespund categoriei sale, in asa fel incat sa stie catre ce sa-si indrepte atentia cel mai mult. 

Fiecare persoana care da examenul de soferi ar trebui sa cunoasca aceste cateva reguli de baza care sa o ajute sa nu aiba emotii in ziua cea mare. Asa cum am specificat anterior, acordarea de prioritate este cum nu se poate mai importanta, dar si respectarea indicatoarelor STOP si CEDEAZA TRECEREA.  Examinatorii tind sa ofere indicatii capcana tocmai pentru a testa cunostintele elevului, lucru care de obicei il pune in dificultate. Un cursant pregatit va reusi totusi, indiferent de presiunea pe care o va resimti pe parcursul probei, sa treaca cu brio peste aceasta.  

Daca urmeaza sa dai traseul, nu te speria! Pe parcursul pregatirii tale pentru acest examen ai invatat toate notiunile de care ai nevoie ca sa devii un sofer adevarat. Ai incredere in aptitudinile tale si nu ceda in fata examinatorului auto.Rolul sau este acela de a te pune la incercare si de a-ti observa reactia in fata a diferite situatii. Penalizarile la traseu sunt intocmite pe baza unui tabel clar al depunctarilor, iar in functie de acestea poti sa iti dai seama unde trebuie sa mai lucrezi pentru a ajunge sa fii un sofer experimentat.