De ce avem nevoie de un magazin de materiale de construcții care să acorde o atenție sporită detaliilor?

Posted by

Când am început construcția casei mele nu m-am gândit niciodată că cel mai important vis al meu se va transforma într-un drum lung anevoios. Nu știam că ceea ce credeam că voi realiza într-un an sau maximum 2 se va transforma într-un lung șir de ani…

Și practic ceea ce mi-am dorit mai mult s-a transformat într-un fel de povară care s-a întins pe parcursul mai multor ani cu diverse probleme și situații. Din păcate, la început când ai acea energie prin care crezi că poți realiza tot, nimeni nu ne spune cum se va desfășura un astfel de demers. Cei care mă urmăriți constant cu siguranță știți deja majoritatea problemelor cu care m-am confruntat în construcția casei mele.

Pornind de la diverse materiale de construcții și până la diferite procese și procedee toate mi-au dat ceva de furcă și mai mult de atât de foarte multe ori am fost nevoit să caut informații, specificații și detalii chiar și acolo unde aveam senzația că voi găsi mai mult decât este necesar. Din fericire pentru mine m-am inspirat și am căutat acele noutăți insteresante care să mă ajute în construcția casei, chiar și în magazinul online Hornbach, dar și în alte reviste de profil.

Să știți că tocmai aici am găsit acele mici detalii care fac diferența dintre simple materiale și acele materiale speciale de care eu aveam nevoie și de care nimeni nu mi-ar fi spus dacă nu aș fi căutat. E adevărat că multe dintre acele instrumente, unelte și ustensile mi-au cam dat ceva frisoane, mai ales că până acum nu prea am avut de-a face cu ceea ce reprezintă construcția unei case.

Practic am plecat de la ideea și dorința de a avea propria mea casă și grădină într-un loc aproape de oraș, dar care să-mi aducă și acele beneficii de care eu aveam nevoie și încă am nevoie. Cum meșterii adevărați îi găsești din ce în ce mai rar, și mulți dintre ei își fac treaba în „dorul lelii”, am fost nevoit să mă conformez și să studiez puțin și acest proces anevoios.

Și uite așa într-o lume plină de aparențe și de controverse eu mi-am găsit aliatul în magazinul de materiale de construcții mai sus amintit. În tot acest timp m-am gândit ce aș fi făcut dacă eu unul nu luam inițiativa și să încep să mă documentez despre materialele necesare, uneltele performante și de mare ajutor, dar și aceele procedee care uneori par destul de complicate dacă nu există acel ceva sau cineva care să vă deslușească tainele sale.

Ceea ce am ținut să vă spun este faptul că niciodată nu m-am gândit că această construcție a casei avea să dureze atât de mult deși aparent nu erau decât „doar câteva” proceduri de îndeplinit. Vă reamintesc că despre toate aceste probleme de care am avut parte în procesul de construcție a casei am tot scris, dar și vorbit pe paginile mele de Social Media, dar și pe canalul meu de YouTube.

Ceea ce am dorit să vă transmit este ca în momentul în care vă doriți să porniți la un astfel de drum să vă alegeți bine parteneri și în același timp nu uitați cât de importante sunt materialele de construcții de bună calitate și uneltele performante. Dacă la rândul vostru ați avut deja parte de o astfel de aventură vă invint să-mi împărtășiți din experiențele voastre și poate așa vom învăța fiecare câte ceva important.