Habemus papam, adica avem un castigator

Posted by

Dupa mai bine de o luna de lupte crancene in blogosfera prahoveana, cu ajutorul unor probleme tehnice, maratonul bloggerilor prahoveni s-a incheiat si avem un castigator. Acesta este John Cristea. Asadar, sticla de vin promisa merge la dumnealui. Noi vom urmari in continuare blogul lui, mai ales ca am inteles ca are in plan proiecte destul de interesante.

La final de competitie, m-am gandit sa fac si un scurt clasament cu cei care au rezistat cel mai mult:

1. John Cristea – castigatorul acestei editii

2. Cristina Stan – cea careia, daca blogul nu i-ar fi facut probleme, ar fi scris in continuare bine mersi, provocandu-l mai departe pe John.

3. Dragos Schiopu – care a pierdut din exces de zel. Se pare ca nici sa fii prea entuziast nu e bine sau speram ca data viitoare sa-si faca mai bine calculele.

Concluziile discutate chiar si la ultimul Bloggers Meetup au fost clare. Daca scrii zilnic, chiar si dupa 3-4 saptamani incep sa se vada beneficii de trafic, de imagine sau pot aparea colaborari. Asa ca cei 3 au avut clar de castigat din aceasta provocare, chiar daca a fost un singur premiu. Imi permit sa fac totusi o paranteza; daca acum incepi un blog, e destul de putin probabil sa se vada beneficiile atat de rapid; in cazul celor 3 de mai sus a functionat atat de bine, deoarece ei aveau deja cativa ani de blogging in spate si o comunitate formata in jurul blogurilor lor.

Asadar, scrisul constant si cat mai des aduce beneficii. Iar daca vreti sa si castigati de pe urma lui, cu putina munca si cateva ore pe zi dedicate blogului puteti ajunge departe, chiar foarte departe.

Pana la urmatoarea intalnire cu blogosfera din Prahova, nu ramane decat sa va urez sport la citit si sa incerc sa va promit ca voi reveni cu articole la fel de interesante si cu noutati din blogosfera locala.