Imi place mult canalul de YouTube al lui Vlad Grigorescu

Posted by

Nu stiu cati dintre voi stiu ca sunt pasionat de magie, nu in sensul sa fac eu vreun truc ci sa ma las prostit de ele. Chiar daca as putea spune ca stiu cateva tructuri, sau chiar mai multe, ca sa le executi fara sa se prinda audienta ai nevoie de mult, mult exercitiu, si de enorm de multa rabdare pentru a face iarasi si iarasi de sute de ori trucul respectiv pana iti iese. 

Problema e ca atuci cant tot de uiti la trucuri de magie cam incepi sa te prinzi cum sunt facute. Si cand nu te prinzi, ca sa nu mori prost, cauti sa vezi cum sunt facute, si o data ce ai cautat 4-5 trucuri si inveti despre cateva principii din spatele scenei, chestii magnetice, chestii cu o „sfoara” invizibila, si manipulare la greu, dupa aceea cam incepi sa te prinzi cum e facut orice truc, sau aproape orice.

Ce imi place insa la Vlad Grigorescu e insa altceva, da dovada de enorm de mult bun simt, aproape ca-s invidios pe el din cauza asta, apoi incearca sa se foloseasca de magie pentru a isi educa publicul, nu incearca sa-l prosteasca si sa-l faca sa gandeasca.

Cred ca asta il va diferentia mult pe piata fata de alti magicieni si „mentalisti”. Apropo a mai auzit cineva ceva de Cristian Gog? Exact ce ziceam. 

Legat insa de magie am mai descoperit o emisiune pe la americani, eu culeg frimiturile de pe youtube: Penn and Teller Fool Us. M-am uitat la enorm de multe clipuri si am vazut cateva care… unele nu m-am prins cum erau facute in timp de altele… erau pur si simplu arta pura.

Mai jos aveti un numar execut de cel care a inventat masa plutitoare, stiti voi, numarul ala cand leviteaza o masa prin forta magicianului. Dupa zeci de ani de experienta si imbunatatit numarul, va las pe voi mai jos sa admirati capodopera, ca merita.

https://www.youtube.com/watch?v=jNhdZ_zHbAg