Nu reusesc sa inteleg treaba asta cu sinistratii…

Posted by

Cam o data la doi ani ploua mai serios si tot cam atunci niste oameni raman fara case, sunt inundatii si jandarmii trebuie sa-i scoata pe bietii amarati din case si sa-i salveze.

Ce nu reusesc eu sa inteleg?

Cum se face de la 2 ani apa vine din nou si ia pe nepregatite pe bietii oameni. Sa inteleg ca din 2 in 2 ani apa e din ce in ce mai mare. Ca doar a maturat deja casele care erau puse pe albia raului.

De ce ti-ai face casa intr-un loc unde acum 2-3 ani a veniit viitura si distrus tot ce a gasit in cale. Ca nu e ca si cum raul isi schimba directia si la fiecare 2 ani o ia pe alt drum si distruge alte case.

Cum de poti sa fi atat de prost incat sa nu-ti faci singur digul sau ce ai nevoie daca nu ti-l face primaria/statul/guverntul/biserica sau oricine altcineva crezi tu ca ti-l poate face. Pui un sac de pamant azi, un sac maine si in 2 ani pana la urmatoarea viitura ai un dig bine consolidat si nu mai ai probleme.

Imi aduc aminte ca circula pe net o poza de acum cativa ani cu un nene care isi facuse casa in mijlocul campului, facuse un gard solid de beton in jurul casei si cand a venit inundatia a pus saci la poarta si in rest desi era o mare intindere de apa in jurul lui nu avea un stop de apa in curte.

Cat iti ia sa iei un sac sa-l umplii cu pamant si sa-l duci la dig? O ora pe zi maxim. Daca faci asta 365 de zile deja ai 365 de saci pusi ca dig in calea apelor. Daca sunteti 10 vecini in situatia asta aveti 3650 de saci intr-un an de zile.

Cum sunt construite casele respective? Daca sunt cu autorizatie de constructie atunci sa se caute vinovatul iar daca sunt fara autorizatie de constructie e si mai simplu, casele alea nu exista, si atunci autoritatile nu au de ce sa ajute la despagubiri pentru ceva care nu exista.

Da, sunteti prosti si va meritati soarta

Nu pot sa am mila de voi cand vad bietii jandarmi cum se lupta cu apele pentru siguranta voastra iar voi spuneti ca nu vreti sa plecati, fiecare secunda in care un jandarm sta si se roaga de voi ca sa va parasiti casa poate fi fatala pentru altcineva care are nevoie de ajutor.

As da o lege ca daca refuzi ordinul de evacuare sa fi exclus din sociatate, sa nu mai primesti ajutor social, sa nu primesti despagubiri, sa nu mai primesti nici macar un kilogram de faina ca sa ai de o paine.

De asemenea nu suport sa vad cum jandarmii lucreaza la diguri si voi stati la birtul satului facand misto de ei. Cum am spus si mai sus, va meritati din plin soarta.

Update de la un cititor, ca se potriveste bine cu contextul:

4 comments

  1. Nici eu nu reusesc sa inteleg cum de se intampla asa ceva in fiecare an. Vorba ta, zici ca dupa ce le ia apa le construiesc la loc facand aceasi prostie sa spere da nu o sa mai ploua.

    1. Pai poate vin 100 de ani de seceta si nu le mai ia apa nimic 😀

    1. Imi place chiar mult melodia asta, asa ca am facut un update la aritcol. Multumesc pentru link.

Comments are closed.