Te poti intretine de pe urma blogului tau?

Posted by

Daca aceasta intrebare ar fi rostita bloggerilor de succes, cu siguranta va vor raspunde afirmativ, dar lucrurile nu sunt intotdeauna fericite pentru toata lumea. Iar daca intrebarea asta ar fi fost pusa unor bloggeri incepatori sau unor oameni care se  gandesc sa-si realizeze un blog, ei bine, raspunsul din partea lor ar fi unul relativ. De fapt am putea spune ca productivitatea unui blog se rezuma la munca pe care tu, ca blogger esti dispus sa o investesti in blogul respectiv.

In speta, daca ai un blog vechi, un blog bine structurat si bine inchegat, pentru care ai muncit o buna parte din timpul tau, atunci nu trebuie sa-ti faci grija pentru rezultatele obtinute, deoarece succesul este garantat. Iar cand ai succes si rezultate cu ceva la care tu lucrezi in permanenta este firesc sa ai parte la un moment dat si de venituri cu care sa te poti intretine.

Depinde insa de un aspect foarte important pe care trebuie sa-l luati in calcul – cat timp esti dispus sa aloci blogului tau si cat de mult muncesti pentru el. Astfel spus daca in experienta ta cu blogul se regasesc urmatoarele caracteristici:

  • perseverenta;
  • consecventa;
  • continut de calitate;
  • creativitate;
  • si seriozitate;

poti spune ca te numeri printre bloggerii de succes. Mai trebuie amintit si faptul ca succesul pe blog nu vine daca astazi ai scris un articol pe blogul tau si iti mai aduci aminte ca ar trebui sa mai scrii un articol peste o luna sau peste cateva luni. Cu cat depui mai multa seriozitate pe blog, cu atat vei accelera rata succesului sa se indrepte catre tine.

De asemenea o buna parte din veniturile incasate prin intermediul blogului, poate consta in advertoriale pentru care trebuie sa fii dispus sa platesti un pret. Iar pretul despre care am amintit se refera la timp, calitatea articolului (continutului), dar si la creativitatea de care tu dai dovada. Pana la urma nu este usor sa scrii in fiecare zi despre diverse subiecte sau poate ca nu intotdeauna ai inspiratia necesara, dar poti avea la indemana cate un comunicat de presa gratuit care sa vina in ajutorul tau.

Cu siguranta vei gasi solutia perfecta odata ce ti-ai stabilit prioritatile si vei observa ca in timp regulile jocului se vor schimba. Pe de alta parte in prezent poti da peste o multime de sfaturi pentru bloggeri, care sa te ajute sa controlezi anumite aspecte a blogului tau. Asadar incearca sa le treci pe toate in revista si implementeaza doar acele sfaturi ce ti se potrivesc, acele sfaturi ce rezoneaza cu tine si care, chiar, iti sunt de mare folos.

Indiferent de timpul pe care il pierzi in a experimenta diverse metode pentru blogul tau nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece experienta acumulata te va ajuta candva si vei stii ce tip de alegeri trebuie sa faci. Bineinteles ca evolutia blogului tau tine foarte mult de ambitia ta ca blogger si de traseul pe care tu ti l-ai fixat chiar la inceput de drum sau in timp ce te-ai bucurat de experienta ta legata de blogging.