Tratamentul parodontozei, pas cu pas spre o viata mai buna!

Posted by

Daca s-ar trasa o paralela intre parodontoza si personajele negative din povesti, aceasta ar fi cu siguranta un fel de „Baba Cloanta” pentru dantura sanatoasa. Isi poate face aparitia la pacienti de toate varstele, fara sa ii ierte nici pe tineri, nici pe adulti.

Dar cum orice poveste are un final fericit, in care binele invinge intotdeauna raul, si in cazul acestei afectiuni exista o veste excelenta, cu ajutorul unui tratament parodontoza disponibil si la clinica www.dentalexcellence.ro putand invinge 100% boala parodontala.

Depistarea la timp a simptomelor caracteristice parodontozei este esentiala pentru prelungirea duratei de viata a dintilor naturali. Prin ignorarea semnalelor transmise de corp si prin nerespectarea consultatiilor medicale de rutina, recomandate a se face de 2 ori pe an la cabinetul stomatologic, aceasta boala isi poate contura fatete dintre cele mai periculoase pentru sanatatea orala si implicit a corpului.

S-a demonstrat deja ca exista o legatura stransa intre starea de sanatate a danturii si sanatatea inimii, a stomacului, ficatului sau intestinelor. Asadar, atunci cand ai grija corespunzator de dantura, acest aspect va fi reflectat la nivelul intregului corp.

Aplicarea inca din faza incipienta a bolii a unui tratament pentru parodontoza recomandat de medic te poate scapa de multe necazuri. Fiind considerata dusmanul numarul unu al dintilor naturali, netratata la timp, poate duce la caderea dintilor, lasand in urma spatii libere ce vor trebui reabilitate prin inserarea de implanturi dentare sau proteze. Daca nu vrei sa ajungi pana in aceasta etapa, consulta anual medicul, pentru a preveni situatiile critice.

tratament parodontoza

In functie de stadiul in care te prezinti la medicul parodontolog, tratamentele sunt diferite. Exista 3 stadii principale in care se poate incadra gravitatea acestei boli:

  • Stadiul incipient

In acest stadiu, se remarca inflamatia gingiei, fara ca radacina dintelui sa fie inca dezgolita. Un tratament pentru parodontoza in faza incipienta a bolii consta in sedinte de igienizare si in informarea pacientilor cu privire la modul corect de igienizare orala.

Medicul iti va explica ce pasta de dinti sa utilizezi pentru a ajuta la vindecarea gingiei si care sunt aparatele de care te poti folosi pentru a mentine o igienizare cat mai buna in timp, de exemplu: dusul bucal, ata dentara sau periile interdentare. Sedintele periodice de monitorizare a evolutiei starii gingiilor si cele de igienizare profesionala vor fi absolut necesare.

  • Stadiul mediu

Daca se constata patrunderea inflamatiei si in zona dintre gingie si dinte, va fi necesara indepartarea tesutului osos perimat de sub gingie. Aceasta manopera poarta numele de chiuretaj in camp inchis si consta in curatarea tesutului perimat dintre gingie si os, cu ajutorul unui instrument special, si spalarea cu substante antiseptice a acestei zone pentru indepartarea bacteriilor. Desi denumirea manoperei poate crea fiori, interventia nu este deloc dureroasa, fiind efectuata sub anestezie. In functie de caz, manopera acestui tratament pentru parodontoza va trebui repetata la un interval de 2-3 luni.

  • Stadiul avansat

Daca ai ajuns pana aici, inseamna ca dintii au inceput deja sa se miste, iar osul care ii sustine a inceput sa fie serios afectat. In acest stadiu, pe langa manoperele mentionate anterior, vor mai fi introduse si substante de tip antibiotic, pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor externi si sa se vindece cat mai rapid. Medicamentele de ultima generatie preparate in ultimii ani au efecte miraculoase in regenerarea tesuturilor pierdute si in stabilizarea dintilor, ceea ce face ca rata de succes in tratamentul parodontozei sa fie maxima.

Apeleaza din timp la solutiile oferite de un tratament parodontoza si salveaza-ti dintii naturali din fata acestei boli!