Ai motive sa mergi la un psihoterapeut?

Posted by

In zilele noastre, sunt tot mai frecvente conceptele legate de terapii, psiholog sau psihoterapeut. Indiferent de varsta, exista necesarul ca astfel de concepte sa fie imbratisate ca atare, intelese pe deplin si desigur sa fie considerate optiuni, in cazurile necesare.

Iata si de ce ar trebui sa frecventam cabinetul unui psihoterapeut bun Bucuresti sau in orice alta locatie avem domiciliul.

1. Iti doresti sa devii un parinte bun sau sa iti intaresti convingerile sanatoase cu privire la educatia copiilor

Multe din problemele unei familii se afla ca raspuns din reactiile si trairile din trecut. Probabil ca acolo unde au ramans amintiri neplacute si ganduri cu care nu va impacati, acestea va vor bantui. Nu degeaba se spune ca cel care a fost abuzat va face acelasi lucru la randul sau. Exista educatie parentala, exista educatie si pentru parinti, nu numai pentru copii.

Trebuie sa ne dorim sa crestem copii ce vor fi generatie de valoare. Asadar, actiunile de acum, ca parinte, va vor ajuta sa deveniti parinti mai buni. Psihoterapia poate ajuta in acest sens.

2. Incercarea si reusirea de a renunta la anumite dependente

Fugind de o realitate greu de indurat, unii se refugiaza in consumul de medicamente pentru somn sau alte situatii. Dar asta nu este tocmai o solutie, mai ales pe termen lung. Asa ca si din acest punct de vedere este preferabil sa apelati la ajutorul unui psihoterapeut bun din Bucuresti sau din orice alt oras.

Este ca un cerc vicios, cand parca nu puteti parasi un carusel. Sau ce putin aceasta este senzatia ce perpetueaza dependentele. Depisteaza sursa, ce anume din trecut sau din realitatea traita face sa fie o baza pentru aceste situatii negative.

3. Cauti substratul fericirii in relatiile de mariaj

Un pas important in viata oricui este alegerea legata de casatorie sau tocmai realizarea ca acest lucru nu este dorit. Nu ne dorim sa facem un astfel de pas din motivele gresite, intrucat este dorit mariajul de termen lung, pentru viata toata. Si pentru ca relatiile in general sunt complicate si pline de istorii, exista si cazuri cand efectiv cei doi nu stiu ce sa creada, daca mariajul este ceva ce isi pot asuma sau nu.

Sau tocmai cei care deja sunt intr-un mariaj isi doresc sa gaseasca o cale comuna de a rezolva problemele ce ii imping spre un divort. Psihoterapia poate fi pentru cuplu sau individual, pentru fiecare sot in parte.

Este greu de rezumat motivele pentru care trebuie si putem sa apelam la un psihoterapeut. Cert este ca multiple aspecte din viata noastra, cu greutate, pot fi rezolvate prin urmarea unor sedinte de terapie. Reusim sa descoperim in noi sau in altii ceea ce poate nu vedeam din cauza unei mentalitati gresite, din cauza unor emotii gresite. Ne dorim sa traim frumos, intens si pe masura asteptarilor asadar ar fi bine sa descoperim unde gresim sau de ce perspectiva pe care o avem nu ne ajuta sa depasim anumite momente, sa evoluam emotional si nu numai. Asadar, psihoterapia poate fi o solutie pentru fiecare dintre noi.