”Triangle Of Sadness” a castigat premiul EFA pentru cel mai bun film din Europa

Posted by

Tanarul suedez Rubert Ostlund se afla pe culmile succesului. Filmul pe care l-a regizat, „Triangle of Sadness” , a castigat un premiu important care desemneaza cel mai bun film european in cadrul celei de-a 35-a editii a galei premiilor Academiei de Film Europene (EFA).  Rubert este recunoscut in lumea filmului pentru creatiile sale cinematografice de comedie neagra, apreciate de milioane de oameni si promite sa revina cu noi pelicule pentru fanii sai. Pentru el, premiul pe care l-a castigat reprezinta o validare pentru munca depusa, dar si o motivatie sa creeze mai multe astfel de capodopere. 

Triangle of Sadness- castigator al premiului EFA, dupa cum informeaza ghimpele.ro

„Triangle of Sadness” este o productie Suedia-Germania-Franta-Marea Britanie, recunoscuta ca un lungmetraj de succes care s-a remarcat chiar si prin participarea la Festivalul de la Cannes in 2022, unde a reusit sa castige prestigiosul Palme d’Or. Filmul este o comedie ce se bazeaza in cea mai mare parte pe umorul negru si ii are in centru pe Carl (Harris Dickinson) si Yaya (Charlbi Dean), un cuplu celebru. Cei doi sunt invitati sa participe pe o croaziera de lux, astfel avand loc mai multe evenimente neprevazute. Pentru oamenii care inca nu au vizionat filmul, dar isi doresc sa o faca in viitorul apropiat, este de ajuns aceasta mica descriere, avand sansa sa descopere singuri continuarea.

In cadrul galei Academiei de Film Europene s-au oferit diverse premii prin care recunosteau meritele tuturor celor care au facut posibila producerea filmului ‚”Triangle of Sadness”. Astfel Ruben Ostlund a fost declarat ” cel mai bun regizor ”, dar si „ cel mai bun scenarist” , iar un membru al echipei de distributie, Zlatko Buric, a fost desemnat ”cel mai bun actor”. Toti cei care au muncit pentru ca acest film sa poata fi vizionat de spectatori s-au simtit impliniti la decernarea premiilor, cand toate eforturile le-au fost recompensate.

Pe langa „Triangle of Sadness” au mai existat si alte filme nominalizate pentru premiul de „cel mai bun film european”. Printre acestea se numara si productiile „Alcarras” ( provenit din Spania/Italia si regizat de Carla Simon), „Close” (provenit din Belgia/Franta/Tarile de Jos si regizat de Luas Dohnot), „Corsage” ( provenit din Austira/Luxemburg/Germania/Franta si regizat de Marie Kreutzer), dar si „Holy Spider” ( provenit din Danemarca/Germania/Suedia/Franta si refuzat de Ali Abbasi).

La editia organizata anul trecut, in 2021,  cel mai bun film european a fost declarant “Quo Vadis, Aida?”, provenit din Bosnia Hertegovina si regizat de Jasmila Zbanic. Si atunci toti cei care au luat parte la proiect au fost cu totul coplesiti de momentele de glorie si recunoscatori publicului care le-a apreciat munca.

Cea de-a 35-a editie a premiilor Academiei de Film Europene au avut loc in luna decembrie in sala de concerte Harpa, din capitala Islandei. An de an aceasta gala sarbatoreste cele mai importante realizari din cinematografia europeana si numeste actorii, producatorii si filmele care s-au remarcat .

Cei care au prezentat ceremonia au fost actrita si scenarista islandeza IImur Kristjánsdóttir si artistul si autorul islandez Hugleikur Dagsson, asa cum informeaza ghimpele.ro. La acest eveniment au fost prezenti peste 1000 de invitati de seama, care au aplaudat mandrii la fiecare premiu decernat.