Antreprenor de succes

Posted by

Ma uit cu surprindere catre tinerii care isi doresc sa-si inceapa propria afacere. Desi au planuri indraznete, multi dintre ei inca nu isi pot croi un drum in lumea antreprenoriatului. Si nu-i de mirare ca cei mai multi dintre ei isi abandoneaza propriile planuri pentru ca au dat de primul obstacol sau pentru ca nu au fost informati suficient cu privire la diverse aspecte de care trebuiau sa tina cont.

Cu toate acestea, acesti tineri nu trebuie condamnati sau judecati pentru neputinta lor si pentru esecul aferent. Dar, in mod cert ar trebui indrumati si indreptati catre solutiile unui antreprenoriat de succes si, de ce nu, catre antreprenori de succes. In linii mari se poate spune ca elementul de baza pentru un antreprenoriat de succes este munca – munca bine gandita si munca bine realizata.

Nu poti fi un antreprenor de succes daca nu iei in calcul toti factorii de risc si mai cu seama toate acele obstacole ce te pandesc la orice pas. Cati dintre voi nu ati vrut sa ajungeti in varf, dar v-ati impotmolit de diverse chestiuni ce v-au dat planurile peste cap. Stiu ca drumul catre o afacere de succes este foarte lung si aparent greoi, dar daca iti atribui calitatile unui antreprenor de succes, atunci vei sti ce vei avea de realizat si ce decizii vei fi nevoit sa iei.

Cele mai importante calitati ale unui antreprenor de succes

Prin urmare, fiecare persoana de succes are ceva aparte si special, de aceea am incercat sa realizez o lista cu cele mai importante caracteristici pe care le detine o persoana de succes:

  • Viziune;
  • Inteligenta si creativitate;
  • Cunoasterea domeniului de activitate;
  • Perseverenta si determinare;
  • Solutionarea problemelor;
  • Gandire pozitiva.

Nu poti realiza o afacere de succes daca nu ai o viziune proprie a acesteia. Poate ca pentru multi acest lucru pare bizar, dar viziunea reprezinta un punct de plecare pentru afacerea ta.

Inteligenta si creativitate – cum ar fi sa ne impotmolim de fiecare data de aceeasi problema si sa nu fim capabil sa-i gasim o solutie? Lucrul acesta nu este bun, iar aici intervine capacitatea ta de a crea o solutie pentru problema aparuta. In plus, daca ai parte de creativitate, iti poti transforma afacerea intr-un model unic, demn de urmat.

Cunoasterea domeniului de activitate – cu siguranta este unul dintre cele mai importante lucruri. Si mai mult decat atat, ar fi foarte util daca vei putea tine pasul cu tot ceea ce este nou in domeniul tau de activitate. Iar vorba – tot timpul ai cate ceva de invatat si niciodata nu vei sti totul – este cat se poate de adevarata.

Perseverenta si determinare – daca nu ai parte de aceste insusiri, ar fi cam greu sa dezvolti o afacere, caci astfel primul obstacol ce iti va sta in cale te va face sa abandonezi proiectul.

Solutionarea problemelor – usurinta cu care tu te implici in solutionarea unor probleme, ce aparent nu pot fi rezolvate.

Gandirea pozitiva – la fel ca si celelalte caracteristici si acesta este un aspect foarte important. Nu poti fi un antreprenor de succes daca nu ai o gandire pozitiva.

Nu stiu daca si voi sunteti de acord cu mine, dar daca aveti lucruri interesante de spus, va astept aici sa comunicam si, de ce nu, sa facem un schimb de idei.