De ce mai folositi inca e-mailurile de la Yahoo?

Posted by

Pe vremuri, Yahoo a venit cu cele mai tari servicii pe piata, dupa Lycos, Geocities si alti cativa care au disparut complet de-a lungul timpului. Erau vremurile de inceput ale internetului, iar serviciile oferite de catre cei de la Yahoo erau impecabile. Intre timp au tot decazut, au luat decizii strategice proaste si s-au dus in jos pana la punctul in care nu doar ca nu au mai oferit servicii de o calitate acceptabila, dar au inceput sa apara tot felul de probleme de securitate, de functionalitate.

Prima adresa de e-mail cred ca am avut-o pe la Geocities si dupa aceea multa vreme am folosit usa.net; cred ca dragoss@usa.net si americanu@usa.net au fost multa vreme adresele mele de e-mail. Da, pe vremea aceea nu se nascuse nici macar la stadiul de idee numele de Haotik, asa ca nu se regasea nici in denumirile conturilor mele online. Apoi am trecut la Yahoo si, desi comunicarea principala se facea pe mIRC, e-mailul de la Yahoo venea cu destule avantaje, astfel ca inca mai am 5 adrese de e-mail pe Yahoo pe care le-am facut de-a lungul timpului. Ca nu le mai vizitez decat o data pe an, cand dau „select all/delete”, este alta poveste.

De la aparitia Gmail, foarte multi am migrat catre el si de-a lungul vremurilor acesta a venit cu functionalitati noi, menite sa ne ajute in managementul casutei de e-mail. O parte insa au ramas pe Yahoo si folosesc in continuare adresa de e-mail de la Yahoo, mai ales ca incet, incet si acesta a copiat o parte din functionalitatile oferite de Gmail si interfata este una destul de performanta.

Si ce ai cu e-mailurile de la Yahoo?

Probabil dupa cele povestite mai sus, ai putea fi tentat sa te intrebi de ce sunt asa de revoltat cand vine vorba de e-mailurile de la Yahoo. Pana la urma, fiecare face ce vrea si alege ce-i place, nu? Ei bine, problema pe care o am destul de des este legata de faptul ca uneori nu ajung e-mailuri la Yahoo sau, si mai grav, nu pleaca de pe Yahoo catre alte servere de e-mail. As putea trece peste faptul ca au o interfata greoaie, ca la fiecare Reply adauga in subiect cuvantul „Reply” si astfel e-mailurile in casuta de e-mail de la Gmail nu mai apar grupate (una din functionalitatile revolutionare cu care a venit la un moment dat Gmail), dar daca nu vin deloc, atunci e o problema.

De exemplu, am avut nevoie de la un client, caruia ii schimbasem name serverele de la RoTLD, de e-mailurile cu codurile de activare. Pana nu le-a dat copy-paste pe WhatsApp, nu am reusit sa le obtin. Apoi un alt client mi le-a trimis de 3 ori; nu veneau, asa ca mi le-a dictat manual prin telefon, 3 zile mai tarziu m-am trezit si cu e-mailurile in Inbox, ce au facut 3 zile pe drum, pana si prin curier ajungeau mai repede. Problema cea mai mare e cand nu ajung deloc, sau ca nu ai siguranta ca ajung, ca in cazul altor servicii de e-mail.

Daca mai punem in balanta si problemele de securitate pe care le-au avut anul trecut parca (nu stiu cate zeci de mii de conturi de e-mail sparte), chiar nu inteleg de ce lumea inca foloseste serviciul de e-mail de la Yahoo. Ma lamureste si pe mine cineva?