Aplicația Tik Tok un trend printre cei tineri

Posted by

Tik Tok este una dintre cele mai răspândite aplicații la nivel global, a pornit din Asia și a ajuns în Europa fiind una dintre puținele aplicații de acest gen. Tik Tok permite utilizatorilor să realizeze clipuri scurte, ușor de editat cu un fundal muzical. Fenomenul s-a răspândit extrem de repede pe internet, multe dintre clipuri ajungând virale și pe alte rețele de socializare precum Facebook sau Instagram. Este ușor să îți dai seama dacă un clip a fost sau nu realizat prin intermediul aplicației Tik Tok, pe lângă watermarkul de pe video, simplitatea și modul în care este realizat dă de gol orice videoclip.

Pe Tik Tok majoritatea persoanelor realizează filmulețe cu vocile altora, respectiv play-back. Fie că vorbim despre o scenetă sau despre o melodie, pe aplicație principalul punct important este realizarea de mimuri pe baza înregistrărilor audio. De asemenea astfel de înregistrări se pot împrumuta și între utilizatori, fiind chiar foarte bine categorizate astfel încât dacă îți place o melodie să ai acces la toate clipurile cu acel fundal. Totodată multe vedete din toată lumea au reușit să se integreze în lumea Tik Tok, considerând a fi o rețea de socializare cu mult mai ușor de folosit și cu mult mai multe beneficii față de Instagram sau Facebook. Majoritatea acțiunii de pe Tik Tok se petrece prin intermediul clipurilor video, însă acest lucru oferă un plus aplicației și o face să fie mai diversificată. Putem spune că la momentul de față Tik Tok acaparează cu mult piața video față de Youtube, aici majoritatea clipurilor având doar câteva secunde și fiind ușor de vizionat.

Utilizatorii pot comunica atât prin intermediul comentariilor de la video dar și prin mesaje private asemeni celorlalte rețele de socializare. Aplicația este complet gratuită și prezintă conținutul video într-o altă manieră. Este ușor să fii prins în trendul Tik Tok, întrucât s-ar putea ca deja majoritatea prietenilor tăi să fie în topul utilizatorilor de Tik Tok, realizând clipuri interesante sau amuzante. Este la modă, este ușor de accesat și nu te costă nici un ban să o folosești, acestea sunt principalele elemente care te atrag la Tik Tok.