Cum ar fi viata influencerilor daca like-urile ar costa bani?

Posted by

Stateam si ma gandeam zilele trecute, vazand oameni ale caror valoare este indoielnica si care pentru niste postari imbecile pe retelele sociale primesc mii de like-uri, cum ar fi daca likeurile ar costa bani.

Si aici nu ma refer la o suma imensa, cred ca si 1 ban per like (adica 100 de like-uri sa te coste 1 leu) at fi indeajuns ca sa iti activeze putin mentalul si sa te puna sa te gandesti de doua ori cand dai like cuiva pe retelele sociale.

Desigur ati spune ca e destul de greu de facut asta si de implementat mai ales pentru sume atat de mici, dar facebook impreuna cu altii lucreaza la o criptomoneda LIBRA care ar putea fi chiar si solutia la aceasta problema.

Probabil o sa am hateri care sa imi spuna ca aberez, dar cumva intr-un alt mod dat tot de genul asta are si Youtube de curand partea de Membri unde fanii tai pot contribuii lunar chiar si cu o suma modica pentru a iti sustine activitatea pe canal. Deci ideea in sine nu e rea, chiar e o varianta mai buna asta cu abonarea si membrii dar vad inca foarte multi care se falesc cu numarul de like-uri pe instagram, tiktok, facebook, sau mai stiu eu ce alte retele sociale mai mult sau mai putin cunoscute.

Desi din titlu ai fi tentat sa crezi ca multi dintre ei nu ar mai primi nici un like sa stiti ca orice influencer are fanii lui si indiferent daca ar fi despre teoria conspiratiilor sau un continut de calitate tot s-ar gasii un grup tinta care sa plateasca, dar cumva like-urile ar devenii mult mai relevante si oamenii ar fi educati sa fie putin mai responsabili atunci cand dau like la ceva.

Pentru cei cu retele sociale ar fi si o sursa de venituri suplimentara, si poate fi si o idee de afaceri pentru cei care vor sa dezvolte urmatorul facebook si nu au prea multe idei cum sa faca ceva diferit.

Unii o sa imi ziceti ca exista asa ceva, stiu si eu un proiect din lumea crypto care are legatura cu treaba asta insa din pacate lucrurile nu merg atat de bine acolo precum as fi fost eu tentat sa cred ca vor merge, poate si din cauza ca au incercat sa includa in blockchain mai mult decat era necesar.