De ce e bine sa avem in casa un termometru?

Posted by

In urma cu ceva vreme, unul dintre amicii mei s-a trezit in carantina pentru ca intrase in contact cu o persoana infectata cu noul SARS-COV-2 si s-a trezit ca nu are un termometru in casa, dar nici nu gaseste unul, mai ales in conditiile in care el nu mai putea sa paraseasca locuinta.

Si atunci se pune intrebarea, e bine sau nu sa avem un termometru in casa? In casa parinteasca aveam un termometru din ala vechi, cred ca inca il mai avem si acum, iar la bloc am cumparat unul imediat ce m-am mutat. E drept ca racesc foarte rar, o data la 10 ani si cred ca nu l-am mai folosit de vreo 15 ani, dar stiu ca e acolo si in caz de nevoie pot apela la el. E drept ca in momentul in care scriu acest articol ma intreb daca oare mai are baterie sau daca bateria lui mai e functionala, ca altfel e ca si cum nu as avea.

In ziua de azi au aparut tot felul de termometre care de care mai inteligente si mai destepte, unele fiind capabile sa citeasca temperatura chiar si de la distanta. Asa ca apare intrebarea fireasca: care este cel mai bun termometru si cum facem sa-l alegem pe cel care sa ne fie de folos cel mai mult?

Exista termometre clasice care se pun la subrat, dar si unele care masoara temperatura din interiorul urechii sau chiar cele cu infrarosu care masoara temperatura de pe frunte.

Daca vorbim din punct de vedere medical, atunci cel mai ieftin si cel mai bun e cel clasic, simplu, poate cu ecran digital, pe care il tinem de obicei in casa. Daca ar fi dupa mine, mi-as lua unul cu infrarosu, pentru a putea fi utilizat si in alte scopuri, primul care imi vine in cap fiind masurarea temperaturii grupurilor de acumulatori cu care ma joc la panourile fotovoltaice. Este intr-adevar mai scump, dar merita banii avand in vedere ca poate fi folosit si in alte aplicatii decat cele de a citi temperatura corpului.

P.S. M-am dus si am verificat termometrul pe care il am in casa, se pare ca inca functioneaza perfect, dupa atatia ani.