Curiozitati in numerologie la care iti doresti o explicatie

Posted by

Numerologia este stiinta numerelor care apeleaza la legile matematicii si serveste la definirea destinului uman, dezvaluie sansele si aptitudinile care pot propulsa oamenii catre succes.

Se zice ca originile numerologiei pot fi urmarite in urma cu peste 10000 de ani in Egipt si Babilon. Scoala vestica de numerologie a aparut in secolul al V-lea i.e. n, datorita lui Pitagora.

Inceputurile ei sunt mult mai indepartate, dar lumea o cunoaste datorita curajului lui Pitagora de a o scoate la suprafata. Aceasta scoala descopera si descrie foarte bine caracterul uman.

Curiozitati despre numerologia moderna

In vremurile actuale, numerologia a suferit transformari considerabile, pastrand doar cateva ramasite ale intelepciunii numerelor de odinioara. De exemplu, astazi se gaseste in majoritatea cartilor de numerologie tabelul „pitagoricesc” al numerelor, adica o varianta simplificata a sistemelor antice, folosindu-se doar cifrele de la 1 la 9, cu ajutorul carora se calculeaza indicatori precum „Calea Vietii”, „Destinul”, „Dorinta Inimii”. Aceasta metoda „moderna” sta la baza majoritatii cursurilor si seminarelor de numerologie oferite pe piata in prezent.

Numerologia expune reale curiozitati pentru cei mai putin familiarizati cu aceasta stiinta

Numerologia ajuta la dezvoltarea intuitiei cu scopul de a dobandi succesul individual, atat mental, cat si material. Altfel spus, cunoasterea caracterului si tendintelor unui individ inainte de a comunica cu acesta vor deveni din mistere niste atuuri in atingerea succesului prin cresterea sanselor de a se face mai bine intelesi. Asadar, partenerul va fi mult mai receptiv la vorbele iubitei, copiii la sfaturile parintilor, deoarece numerologia arata care sunt motivatiile, talentele, tendintele.

Aceasta stiinta este de fapt „sora mai mica a astrologiei”. Numerologia va ajuta persoanele sa-si satisfaca curiozitatile, acestea afland care sunt punctele forte si cele slabe. Spre exemplu, numarul destinului stabileste predispozitiile oamenilor, in timp ce analiza numelui evalueaza ceea ce persoana respectiva a realizat, pornind de la baza genetica.

In articole de tipul „Stiai ca” sunt dezbatute studiile numerologice. Acestea au la baza raportarea fiecarei litere la un numar, iar aceste numere vorbesc despre persoana respectiva. Cifrele au putere asupra intregului univers, tot ce exista pe pamant, in cosmos si in om, se raporteaza la un numar. Aceasta stiinta accepta ca fiecare din fortele naturii se manifesta intr-un mod miraculos, daca sunt trezite nu numai de conditiile fizice, dar si de actiunile favorabile ale pozitiilor corpurilor ceresti.

Oamenii actioneaza in functie de ceea ce sunt, ce gandesc si in functie de aspiratiile lor. Astfel, data nasterii poate indica traseul existentei, cu alte cuvinte „parcursul combatantului” impreuna cu liniile sale directoare, cu virajele, raspantiile, precum si obstacolele mai greu sau mai usor de depasit. Persoanele trebuie sa stie ce tip de drum sa urmeze si la ce fel de obstacole se pot astepta.

Conform Guess.ro, in numerologie se folosesc numai 11 numere (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 22), cu ajutorul carora se construiesc numerograme. Atunci cand se insumeaza numerele ce compun data de nastere sau valorile atribuite fiecarui nume, numerele obtinute trebuie reduse prin insumarea cifrelor lor pana cand se obtine unul dintr numerele fundamentale.

Numerologia nu este numai o stiinta a prezicerii si a previziunilor. Aceasta constituie un adevarat ghid al intelegerii, deoarece numerele trebuie intelese si ameliorate in raport cu sine.