Da-i cu calul daca cu capra nu merge

Posted by

Cei de laPress One au avut zilele aceastea o initiativa interesanta, practic au oferit principarilor lor concurenti cate o statuie in marime naturala reprezentant „capra vecinului” in semn de recunoastere a calitatilor acestora.

Au facut ei un studiu prin care au vrut sa vada care este principala cauza care ii tin pe loc si le blocheaza dezvoltarea romanilor si a reiesit ca invidia se afla pe primul loc.

Daca vreti sa cititi mai multe despre asta puteti citi chiar la cei de la Press One dar si un articol interesant la Bogdan Dragatoiu pe aceasi tematica.

Am vazut campania, am zis nice si am trecut mai departe. Dar ieri m-au lovit reactile unora parca veniti din alta lume. Cand am vazut campania nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea macar sa semene pe departe statuile cu cele ale diavolului. 

Acum stau si ma gandesc daca cei care au deschis subiectul sunt atat de prosti sau doar doresc sa faca misto de creduli. Un fel de TNR-isti nerecunoscuti inca.

Ce propun

Aveam un prieten care avea o vorba: „Ss moara calul”. Ma gendesc ca daca capra vecinului e atat de neagra incat seamana cu diavolul poate calul scapa de vreo mentiune biblica a necuratului si iesim cu totii afara din necaz.

Daca le mai zic celor de au astfel de teorii in cap sa citeasca si „Sfarsitul copilariei” de A.C. Clarke. Deja cred ca ii bag si mai rau in ceata.

Oricum ar fi, campania e interesanta, dar citind comentariile mi-am dat seama ca Romania e cu 200 de ani in urma. Sau cel putin unii dintre noi.

Cum arata diavolul?

Dincolo de povestile biblice, eu chiar ma indoiesc ca diavolul arata ca in acele povesti. Si nu scria in biblie ca o sa aiba chip de inger? Voua vi se pare ca au chip de inger caprele alea, sau orice capra. Poate doar un cioban in varf de munte sa vada vre-un chip de inger, desi si ala…. f*** o mioara.

Concluzie

Nu critic credinta nimanui, fiecare e liber sa creada ce vrea, dar eu cred ca niste oameni sunt tare prosti sau au mult prea mult timp de pierdut pe net.