Stii aceste 4 lucruri curioase despre footbal?

Posted by

Football-ul este unul dintre cele mai iubite sporturi din lume. O victorie, este de fiecare data un motiv de sarbatoare, dar nici o infrangere nu ii face pe suporteri sa nu-i mai sustina pe jucatori. 

Cu fiecare ocazie, acestia isi cumpara bilete si umplu stadioanele, fiind inconjurati de sunete de trompete si imnuri ale cluburilor sportive care creaza o atmosfera unica. Football-ul are o istorie bogata, plina de lucruri interesante si de momente cu totul memorabil, iar in articolul de azi vom aminti  4  dintre ele.

Barbatii citesc des stirisportive.ro si afla cum s-au descurcat echipele lor preferate la ultimele meciuri

1. Cel mai rapid gol din Football 

Aceasta performanta uimitoare, a impresionat miile de spectatori si ii este datorata lui Ricardo Olivera. Acesta pe 26 decembrie 1998 a facut istorie, marcand un gol in doar 2.8 secunde si intrecand orice performanta inregistrata pana atunci. Acest moment a ramas un reper important in Football de care suporterii inca isi aminesc cu drag.

2. Care este cel mai mare stadion din lume?

Si acesta este un punct turistic important pentru iubitorii acestui sport! Poate ca nu v-ati fi gandit, dar cel mai mare stadion se afla nicaieri altundeva decat in Coreea de Nord: Rungrado. 

Acesta este un stadion multifunctional, folosit ca si locatie pentru diverse evenimente sportive si nu numai. A fost finalizat pe 1 mai 1989, initial construit pentru Festivalul Mondial al Tineretului și Studentilor.  Va intrebati care este capacitatea acestui spatiu? Stadionul are aproximativ 114.000 de locuri pe care suporterii le umplu la meciurile valoroase.

3. Care a fost cel mai mare scor din istoria football-ului?

Pe 31 octombrie 2002, publicul a avut parte de unul dintre cele mai neobisnuite jocuri de football din istorie.  Meciul dintre A S Adema si SO l’Emyrne a socat spectatorii, incheindu-se cu 149-0. Cum a fost acest lucru posibil? SO l’Emyrne a protestat pentru unul dintre meciurile jucate anterior unde au considerat ca au avut parte de un arbitraj nedrept. Acest gest al echipei a ramas in istoria football-ului.

4. Care este cel mai batran jucator profesionist de football?

Football-ul  este un sport care necesita o conditie fizica si psihica de exceptie, iar acest lucru ii determina pe cei mai multi jucatori sa isi incheie cariera devreme. Exista insa si exceptii, iar  Kazuyoshi Miura, din Japonia, este una dintre ele. Avand 55 de ani in prezent, fotbalistul inca mai participa la meciuri si marcheaza goluri importante pentru echipa sa.

Fotbalul ascunde foarte multe momente de exceptie, care la un moment dat au avut un impact urias asupra acestui sport. Barbatii citesc des stirisportive.ro si afla despre unele dintre cele mai valoroase meciuri din istorie, iar un suporter adevarat este cu siguranta interesat de parcursul echipei preferate, inca de la infiintare si pana in prezent.