Merita citit (ep.02)

Posted by

Continuam seria de articole interesante care merita citite, cu cateva legate de contextul actual in care ne aflam.

Cum va arata lumea dupa criza aceasta generata de COVID-19? Buna intrebare, iar Yuval Noah Harari ne propune cateva posibile alegeri: https://financialintelligence.ro/yuval-noah-harari-in-ft-lumea-dupa-coronavirus-alegerile-pe-care-le-facem-acum-ne-ar-putea-schimba-viata-in-anii-urmatori/

Un alt articol care vrea sa spulbere toate miturile legate de coronavirus il puteti gasi mai jos. Asa iti vei putea da imediat seama care sunt adevarurile si miturile despre COVID-19.

Cam cum au stat lucrurile in China si cat de repede poate escala o situatie relativ normala, pentru ca multi cred ca stam bine si ca nu ne mai paste asa mare pericol fara sa isi dea seama ca lucrurile pot lua o alta intorsatura in doar cateva zile daca nu este mentinut un control strict al circulatiei oamenilor.

A fost sau nu fabricat SARS-COV-2 in laborator? Asta e intrebarea care circula pe buzele multora si inainte de a va da cu parerea, va recomand acest articol in engleza: https://www.livescience.com/coronavirus-not-human-made-in-lab.html

La final va las un video interesant despre cele mai rezistente fiinte de pe planeta, Tardigradele, da, sunt mici si urate, dar probabil vor fi aici cu mult dupa ce noi poate vom disparea de pe aceasta planeta. Zilele acestea ne arata cam cat de usor putem fi dati la o parte.