De unde iti iei informatiile cu privire la monedele virtuale?

Posted by

Am observat ca foarte multe persoane nu prea reusesc sa se informeze corect cu privire la ceea ce sunt monedele virtuale, cum le poti inmulti, dar mai ales care sunt riscurile unei asemenea investitii. Si probabil ca nu de putine ori ai auzit si tu, ba din presa, ba de pe canalele de socializare, ca au fost persoane ce au investiti foarte multi bani in aceste monede virtuale crezand ca se pot imbogati de la o zi la alta.

Si avand in vedere ca foarte multi dintre acestia nu aveau prea multe cunostinte despre o asemenea investitie se intelege de ce, in cele din urma, au pierdut mai toate economiile pe care le aveau. Ba mai mult decat atat unii dintre ei au investit mai mult decat au avut, in sensul ca au ajuns sa se imprumute la rude sau prieteni sau chiar la banca.

Iar daca luati in calcul ca fiecare investitie are propriile sale riscuri nu trebuie sa uitati nici de faptul ca aceasta investitie in monede virtuale este una la fel de riscanta. Si plecand de la aceasta idee, in cazul in care iti doresti sa faci o investitie in bitcoin sau in orice alt tip de moneda virtuala ar trebui sa fii atent la urmatorii factori:

  • nu investi mai mult decat iti poti permite;
  • nu urma trendul daca nu esti complet constient ca vrei sa faci acest lucru;
  • nu lua o decizie inainte sa te informezi cu privire la ceea ce iti doresti sa faci;
  • nu ezita sa confrunti mai multe pareri;
  • si nu in ultimul rand, daca tot te hotarasti sa faci investitii in monede virtuale verifica periodic statisticile cu ceea ce se intampla in anumite perioade cu evolutia monedelor virtuale;

Toate aceste lucruri te ajuta sa ai o imagine clara a ceea ce iti doresti sa faci, iar unele dintre ele te impiedica sa te arunci intr-un joc al riscurilor, pe care nu ti le-ai putea permite. Bineinteles ca vei avea nevoie de informatii clare si concise pe care te poti baza in anumite momente si pe care le gasesti pe criptomonitor.ro.

Daca iti vei face un obicei din a te informa la timp despre tot ce se intampla in lumea bitcoin si nu numai vei stii cu siguranta ce tip de decizii  sa iei si care sunt cele mai bune pentru tine. Insa daca nu iti faci calculele si nici nu vrei sa te informezi s-ar putea ca la un moment dat sa te trezesti ca ai pierdut toata investitia pe care ai indraznit sa o faci.

Pe de alta parte este foarte usor ca in munca ta de a te informa sa cazi prada dezinformarii si a manipularii. Insa daca vei fi consecvent in cautarile tale vei gasi si acele informatii corecte care iti pot fi buni indicatori. De aceea in toata aceasta perioada de investitii nu uita sa te informezi si cu privire la statisticile care apar in cele mai importante momente, mai ales atunci cand opiniile sunt impartite. Si cu toate astea doar de tine depinde de unde vrei sa-ti culegi informatiile optime pentru tine.