Ghid pentru alegerea combinei frigorifice: ce trebuie sa stii

Posted by

Va vorbeam intr-un articol anterior despre utilitatea unei lazi frigorifice. In cele din urma m-am mai lamurit si m-am hotarat – o combina frigorifica e cea mai buna optiune. Mai ales acum, cand vara a venit, o combina frigorifica iti ofera spatiu suficient pentru a depozita si mentine alimentele proaspete.

 

Mi-am pus insa intrebarea “Cum sa aleg combina frigorifica potrivita?”. Dupa ceva documentare, am aflat care sunt criteriile importante dupa care trebuie sa te ghidezi in momentul cand ai pornit hotarat sa cumperi un astfel de aparat electrocasnic. In continuare vi le prezint.

1. Tine cont de dimensiuni!

Spatiul de care dispui e foarte important. Chiar daca oricine ar prefera o combina frigorifica moderna, cu usi duble si de o marime considerabila, in majoritatea apartamentelor de bloc e greu sa integrezi in spatiu un asemenea electrocasnic. Prin urmare, masoara cu atentie spatiul de care dispui si alege in consecinta!

2. Nu achizitiona o combina frigorifica prea mare!

Ma leg din nou de dimensiuni pentru ca, in “febra” cumparaturilor, ai putea fi tentat sa alegi ceva ce nu ti se potriveste. Ce rost are sa cumperi o combina frigorifica uriasa, cand (sa presupunem) stai singur si nu ai nevoie decat de un mic frigider? O combina frigorifica prea mare iti va ocupa mai mult spatiu, va costa mai mult decat alte variante similare si va consuma si mai multa energie. Asadar, alege ce ti se potriveste!

3. Atentie la eficienta energetica!

E primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere daca vrei sa nu simti achizitia combinei frigorifice si in facturile lunare la energie electrica. Nu stii cum poti afla eficienta energetica? E simplu, e chiar primul lucru care iti “sare in ochi” cand privesti eticheta unei combine frigorifice. Vei vedea acolo A+, A++ … cu cat mai multi de “+”, cu atat mai bine!

4. Alege un producator de incredere

Brand-ul producator conteaza – pana si noi romanii am invatat asta. Decat sa alegi un “no-name”, mergi mai bine pe o combina frigorifica Arctic, Indesit, Whirlpool, LG, Beko si lista poate continua. Daca vei alege un producator despre care nu ai mai auzit nimic, o faci pe riscul tau – am cunostinte care au facut asta si dupa ce frigiderul sau combina frigorifica s-a defectat nu gaseau nicaieri firma la care ar fi putut trimite echipamentul in service, chiar daca produsul era inca in garantie.

In alta ordine de idei, multi spun ca producatorii straini au produse de calitate inalta. Totusi, mai exista sigur printre cei care citesc acest articol cel putin un posesor de frigider Arctic. Isi face inca treaba cu brio, nu-i asa? Chiar daca exista numeroase brand-uri straine, si o combina frigorifica Arctic poate fi o alegere foarte buna.

5. Cat de mult sa platesti pentru combina frigorifica?

Asta tine de alegerea ta! Daca vrei un electrocasnic cu functii multiple, cu o clasa energetica de top si de dimensiuni mai mari, va trebui sa alogi si un buget mai generos. Poti gasi insa si solutii accesibile, daca bugetul de care dispui este limitat. Ideea e sa cauti si sa te documentezi suficient legat de aspectele anterioare, pentru ca pretul platit este – din punctul meu de vedere – ultimul element de care trebuie sa tii cont.