sept. 22

Gustul intens al boabelor de cafea

Gustul intens al boabelor de cafea

Care dintre tipurile de cafea va atrag mai mult? In urma cu ceva vreme am asistat la o lansare a unui nou sortiment de cafea si am fost placut surprins. Desi am avut cu totul si cu totul alta impresie despre acea cafea boabe, de aceasta data ma gandesc daca nu cumva m-am pripit in a-mi face idei cu privire la aceasta. Cu toate  ca nu pot afirma ca sunt fanul numarul unu al cafelei, de voie, de nevoie ajung sa consum si o astfel de bautura.

Pana la urma socializarea porneste si de la o ceasca de cafea bine aleasa. Bineinteles socializarea se poate face oricand si oriunde, doar sa existe doua persoane dornice sa-si impartaseasca experiente si intamplari. Per ansamblu cafeaua poate fi doar unul din motivele pentru care iti doresti sa iesi din casa sau pur si simplu iti doresti sa iei pulsul societatii in care traiesti. In plus de asta am inteles ca mai toate ideile bune vin in momentul in care te hotarasti sa bei o ceasca de cafea sau un pahar, dupa caz.

Lasand gluma la o parte, nu mi-a fost foarte greu sa imi explic de ce gustul din cafeaua boabe este mult mai intens, atunci cand este proaspat macinata. Pe langa asta trebuie sa luati in consideratie si faptul ca, oricat de mult va doriti sa apelati la acele pachete de cafea macinata, tot mai benefica si mai gustoasa este cafeaua boabe, pe care o vei macina chiar inainte da prepari cafeaua.

Indiferent cat de bine ar fi impachetata, cafeaua macinata, tot nu va avea acelasi gust cu cea pe care tu o macini inainte de a prepara cafeaua. Si o prima diferenta intre cele doua categorii de cafea, cafea macinata la pachet si cafeaua boabe, proaspat macinata, este aceea ca mirosul boabelor de cafea este unul foarte intens si puternic. Iar daca nu esti obisnuit cu acest tip de miros vei spune ca este un pic intepator, in functie de tipul si marca boabelor de cafea.

Probabil ca deja ai observat ca in majoritatea cafenelelor de renume si cu stil, boabele de cafea sunt macinate chiar in fata voastra inainte de a pregati cafeaua, efectiv, pentru voi. Iar daca te consideri un consumator de cafea, cu siguranta stii deja cat de intens este gustul de cafea proaspat macinat.

Iar la toate acestea se mai adauga si alte cateva mici detalii ce iti pot imbunatatii gustul cafelei, evident cu putin lapte sau cu ajutorul asa numitului topping de ciocolata, de caramel sau altele. Si sa nu uitam ca si frisca are locul ei special, atunci cand vine vorba de o ceasca de cafea impartita cu prietenii si cu oamenii dragi. Si ma intreb oare cati dintre voi sunt inca tentati sa coamande si cea de-a doaua ceasca de cafea, dupa ce au consumat-o pe prima?