produse electrocasnice

Siguranta produselor electrocasnice

Posted by

Nu stiu cum va descurcati voi cu toate produsele si obiectele pe care le aveti in casa, dar la mine se intampla sa se strice cate ceva exact atunci cand ma gandesc la faptul ca nu trebuie sa mai fac nici un fel de investitie. Si cum de obicei toamna este sezonul schimbarilor, nu ma asteptam sa schimb ceva prin casa, in afara de ce planuisem deja. Dar cum niciodata nu poti stii ce se intampla este bine sa-ti pastrezi si un buget de rezerva pentru astfel de situatii.

Cand am depistat problema ma gandeam ca nu o sa am nevoie de cel mai bun cuptor incorporabil, ci de ceva pe care sa imi pot gati hrana, rapid si in siguranta. Sa nu uitam cat de importanta este siguranta, atat a noastra, cat si a spatiului unde locuim. Pana la urma nu o sa facem economii, daca dorim sa achizitionam un anumit produs, dar care poate la un moment dat sa ne puna viata in pericol.

In cazul produselor electrocasnice, lucrurile ar trebui sa fie putin mai altfel. Cel putin fiti siguri de ceea ce va poate oferi un astfel de produs, dar fiti atenti si la urmatoarele caracteristici:

  • siguranta pe care ti-o garanteaza produsul, pe care vrei sa ti-l achizitionezi;
  • termenul de garantie pe care il are produsul;
  • cat de functionale sunt sistemele de protectie in cazul in care s-ar intampla ceva neprevazut;
  • cat timp poate dura pana cand produsul respectiv isi poate activa sistemul de protectie si in cat timp poate porni semnalul acustic (asta in cazul in care are unul);

In mod normal toate aceste lucruri nu ar trebui sa ne sperie, mai ales daca luam in calcul produse electrocasnice precum: masini de spalat (vase, rufe), cuptoare, plite, frigidere si pana la banalul aragaz, toate aceste pot reprezenta adevarate pericole, daca nu sunt dotate cu functii si sisteme de protectie. De aceea este important ca de fiecare data cand va achizitionati astfel de produse sa fie certificate pentru tot ceea ce inseamna siguranta. Si mai ales ca sistemele acestora sa fie functionale, indiferent de trecerea timpului.

Trebuie sa va ganditi cat de importanta este siguranta pentru voi, dar si pentru cei mici. Pana la urma vei lua in calcul toate masurile importante pentru siguranta familiei tale. Si asa cum am mai spus sunt produse ce au incorporate functii si sisteme de protectie, chiar si pentru cei mici, asta in cazul in care ai un prichindel cam neastamparat. Iar o parte din aceste functii si sisteme se pot rezuma la:

  • blocarea butoanelor in timp ce folosesti produsul electrocasnic;
  • functia de a se decupla de la energia electrica (in special produsele pe inductie, electrice);
  • se pot opri in mod automat, daca timp de cateva minute nu pot depista vasul pozitionat deasupra ochiului (asta in cazul aragazului, plitei);

Cu siguranta sunt foarte multe detalii, la care voi ar trebui sa fiti foarte atenti, in acel moment in care doriti sa achizitionati astfel de produse. Stiu ca veti fi tentati sa cumparati acele produse ce au un pret mai redus sau ca sunteti tentati sa achizitionati acest tip de produse in sezonul marilor reduceri. Dar nu strica niciodata sa aveti grija mai intai de siguranta si sanatatea voastra. In cele din urma niciunul dintre noi nu va pune in primejdie viata celor dragi.