Instagram ascunde numărul de like-uri „pentru a elimina presiunea dintre utilizatori”

Posted by

Instagram ascunde numărul de like-uri pe postări în mai multe țări, printre care Australia și Japonia, pentru a „elimina presiunea” asupra utilizatorilor.

Update-ul ar putea fi integrat începând de joi și nu va scoate în totalitate like-urile de le postări, mai degrabă le ascunde, afișând „și alții” în locul numărului de persoane care au dat like. De asemenea utilizatorii de Instagram vor putea vedea în continuare numărul de like-uri pe care le-au primit pe propriile postări.

Un studiu similar s-a lansat și în Canada în luna mai, iar noul test din Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia și Brazilia nu va face nimic altceva decât să fie mai puțină concurență între utilizatori. „Sperăm că acest test va elimina presiunea câtorva persoane care vor primi prea puține like-uri pe o postare, astfel încât să se poată concentra pe distribuirea lucrurilor care contează” a declarat Mia Garlick, directorul de politică al Facebook Australia și Noua Zeelandă.

Scopul, adaugă ea, este ca utilizatorii să se vadă mai puțin apreciați și să vadă dacă aceste schimbări pot ajuta oamenii să se concentreze mai mult pe povestea lor. Totodată Instagram informează că testul nu va afecta instrumentele de măsurare pentru întreprinderi. Utilizatorii vor putea vedea în continuare lista de persoane cărora le-a plăcut conținutul, făcând click pe ele.Când a fost inițiat pentru prima dată în Canada, șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat că scopul era minimizarea stresului de a posta online cu utilizatorii concurenți asupra numărului de like-uri pe care le primesc posturile. „Vrem ca oamenii să nu își mai facă griji cu privire la cât de multe persoane le apreciază postările, să-și petreacă un pic mai mult din timp conectându-se cu oamenii pe care îi interesează cu adevărat” a explicat la acea vreme.