Mituri despre critopovalute

Posted by

Am zis sa scriu putin si despre miturile pe care le intalnesc zilnic in lumea criptovalutelor pentru ca de ce nu, sunt distractive si ma amuza teribil cand mai prind cate unul care chiar crede in ele.

Despre treburi serioase legate de lumea crypto puteti citi pe criptovalute.ro dar aici eu zic sa ne amuzam putin cu mituri si teorii pe care le-am auzit de-a lungul vremurilor.

Bitcoin a fost creat de catre servicii

Ma amuza treaba asta cu serviciile enorm, oamenii care vorbesc despre asta lasa o urma de mister, nu te prinzi niciodata daca e vorba de serviciile americane, rusesti sau chinezesti. Oricum au ei un interes acolo si de aceea.

Bitcoin e o mare bula care se va sparge

Asta e a doua teorie pe care o aud des. cu bula, mania lalelelor, etc… asa o fi, si daca e asa eu sunt total relaxat cu asta, e un joc fain in care poti castiga sau poti pierde, asa ca lasati-ma sa ma joc. E ca si cum ai spune ca nu ar trebuii sa joci monopoly pentru ca banii din joc nu-s reali. Dar ca sa te joci trebuie totusi sa dai bani reali pe joc, nu? In rest ma joc mai departe linistit.

Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari

Asta e una din teoriile pe care le aud des, ca e 50k ca e 100k, in decembrie anul trecut nu se mai opreau oamenii sa faca previziuni de genul. Si mai tare decat astia sunt aia cu previziuni de genul „in urmatoarele 2 saptamani va scade pana la …….. dupa care va creste la …………”. Cata precizie, cata intelepciune…. cata amaraciune cateva saptamanii mai tarziu pentru cei care s-au luat dupa prost.

Bitcoin are probleme de securitate

La asta nici macar nu am argumente sa spun ca nu e asa. Ce sa le spun ca a fost testata si lovita din doate partile si ca pana acum nu s-a daramat cosmelia. Ca exista varianta de rollback daca se intmpla ceva grav. 

Cam atat pentru azi, ne reauzim maine cu un nou articol.