Scriem sau nu articole despre videochat?

Posted by

Stateam de vorba cu un amic la Webstock despre tematicile abordate in advertoriale si daca e ok sa acceptam sau nu advertoriale despre videochat sau alte subiecte sensibile pe blogurile noastre. Eu eram in tabara in care eram ok cu astfel de articole, in timp ce el spunea ca nu ar accepta sub nicio forma sa scrie pe blogurile lui despre asa ceva.

Pana la urma, afacerea asta este o afacere ca orice alta afacere, e legala si are angajati ca oricare alta firma. Discutiile legate despre moralitatea unei astfel de afaceri sunt altele, cu toate ca si acolo o sa vin cu cateva contraargumente. Adica sunt sigur ca sunt cateva firme de videochat profesionist in Bucuresti, dar si altele care functioneaza la limita sau in afara legii.

Uitandu-ma dupa ceva studii legate de munca la negru in Romania, in topuri stateau muncile agricole si muncile in domeniul constructiei. Daca ai un studio de videochat, e mai greu sa-ti pitesti angajatii astfel incat ei sa lucreze la negru, deci nu-s chiar atat de ilegale si, cata vreme isi platesc darile catre stat la fel ca orice alta firma, eu unul pot lega oricand relatii contractuale cu o astfel de firma.

Acum vreau sa vorbim putin si de moralitatea acestei afaceri; multi o sa spuneti ca sunt imorale, dar vreau sa va intreb cum stau cu moralitatea firmele alea de sunt scutite si de taxe si vand icoane sfintite. Adica arunca popa niste apa sfintita pe ele, zice doua vorbe si prostii le cumpara. Si ati vazut ce scandaluri ies, ca nu ai voie sa cumperi asa, de oriunde, ci doar cele aprobate de BOR. Special am ales acest exemplu ca sa va arat ca peste tot daca se poate face bani, se profita de slabiciunile oamenilor. Unii profita de credinta lor intr-o divinitate care o sa ii ajute, ceilalti profita de un marcaj in contul nostru genetic cu care ne nastem si pe care alegem sa-l controlam sau nu.

Ca unii bloggeri se dau usa de biserica, e o alta discutie interesanta. Sunt cativa care nu accepta sa scrie de subiecte sensibile pe blogul lor personal, dar mai au 1-2-10 blogguri mai slabute pe care scriu despre orice, chiar si despre subiecte imorale, precum cel de mai sus.

Eu imi asum faptul ca nu am probleme sa scriu nici despre videochat, nici despre masaj erotic. Cand am scris prima oara despre masaj erotic, foarte multi mi-au sarit in cap, ca nu or sa ma mai citeasca, ca i-am dezamagit. Mie mi se pare o limitare a opiniei. Bineinteles, nu o sa ma vedeti pe mine ca ridic in slavi sau laud vreo astfel de afacere, dar as fi ipocrit sa spun ca vai, nu as putea sa astern 2-3 vorbe despre asa ceva pe blogurile mele.

P.S. Ce ma enerveaza cel mai tare cand scriu astfel de articole sunt firmele concurente care vin si spameaza in comentarii; voi nu le vedeti, ca nu apuca sa ajunga pe blog, dar e o munca in plus pentru mine pentru a le marca drept spam.